Interview met onze voorzitter

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws Senioren

Afgelopen maandag verscheen een interview met onze voorzitter Eric in het Brabants Dagblad. Hierbij de link, hieronder de tekst en de afbeelding.

‘Wij zijn een familieclub en doen het met Brabantse jongens’

DEN BOSCH – Eric van der Zande is voorzitter van rugbyclub The Dukes. ,,Dit is een van de mooiste plekken van de stad, maar er komt nooit iemand”, zegt Eric van der Zande (54), starend over het water.

Dat moet straks veranderen. De komende twee maanden ligt er een flink terras langs het water dat drijft op het dak van parkeergarage St-Jan, even voorbij het rugbyveld. ,,Doen we samen met de restaurants Nom Nom en Bar 35. Bij Bar 35 heb je een Dukes-burger, dat vind ik zo geweldig aan deze stad! Die is zó groot”, zegt de voorzitter van The Dukes, terwijl hij ongeveer de hoogte van een tuinkabouter uitbeeldt.

,,Ik begin er niet aan, maar mijn zoon krijgt ‘m weg. Nee, we missen al Jazz in Duketown, de Boulevard en Bourgondisch. We moeten er met z’n allen toch een feestje van proberen te maken in de zomer.”

Op een prachtige plek
Rugbyen op een andere locatie levert veel meer mogelijkheden op voor de club, want het vereist monnikenwerk, al die wedstrijden en trainingen van de 600 leden inroosteren op dat ene veld. Maar verhuizen is geen optie. ,,Dat willen de leden ook niet”, zegt de voorzitter. ,,We zitten op een prachtige locatie, hier tegen de stadswal. We blijven gewoon hier.”

Tijd voor nieuw zilverwerk
Het is alweer twaalf jaar geleden dat The Dukes de landstitel naar de stad bracht. Wordt het niet eens tijd voor nieuw zilverwerk? ,,Nou, als we allemaal zonder ingehuurde buitenlanders zouden spelen, verdelen we de landstitels met Den Haag. Er zijn clubs die vijftien Nieuw-Zeelanders of Australiërs inhuren.”

Met Brabantse jongens
Van der Zander vervolgt: ,,Die middelen hebben wij ook, maar dat doen we dus niet. Wij zijn een opleidingsclub, familieclub ook. Als we de finale zouden halen met ingehuurde Nieuw-Zeelanders, zou ik niet eens gaan. Waarom zou je gaan kijken naar spelers die je helemaal niet kent? Wij doen het met Brabantse jongens. Maar let op, we zijn wel ambitieus. Over twee jaar zijn ze net zo goed als de ingehuurde buitenlanders.”

Trots op…
,,Ik hou echt van Den Bosch. Ja, ik woon in Velddriel, maar ik kan de stad wel zien liggen. Tot mijn 22ste heb ik in Den Haag gewoond, dat zijn achteraf 22 verloren jaren geweest. We hebben als club een heel warme band met de stad. Het fijne vind ik dat de lijntjes zo kort zijn. Ik heb het gevoel dat het bestuur van de stad en de bevolking een eenheid vormen. Wil je iets organiseren, dan kun je zo een wethouder aanspreken. Ik hoor van collega-voorzitters dat er in de andere steden een kloof is tussen bestuur en bevolking. Gelukkig is dat hier niet zo.”

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.