UPDATE: The Dukes en het coronavirus

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren, Rugby Nederland

Update zaterdag 28 maart – 18.00 uur

Het kabinet beslist komende dinsdag hoe Nederland verdergaat met de bestrijding van het corona-virus. Het gaat om de maatregelen die vooralsnog tot 6 april gelden, dus onder meer over het thuiswerken, de sluiting van scholen, restaurants en musea en waarbij sportclubs op last van de overheid gesloten zijn. “We kijken hoe we ervoor staan en wat het betekent voor die maatregelen”, zei premier Rutte eerder in een kort persmoment.

Naar verwachting zal Rugby Nederland op basis van de besluiten van het kabinet van 31 maart, maximale duidelijkheid geven over het vervolg van de opgeschorte competities.

Donderdag 02 april zal het bestuur van onze club een bestuursvergadering beleggen en zullen wij bespreken wat de gevolgen van deze crisis voor onze club betekend. Wij houden jullie via deze blog op de hoogte.

Het bestuur


Update dinsdag 24 maart – 19.00 uur

Gisteravond heeft het kabinet een deel van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aangescherpt. Wat is gebleven van eerdere maatregelen, is het verbod om onze sportaccommodatie tot en met 6 april open te stellen voor onze leden. Nieuw is dat het evenementenverbod is verlengd tot 1 juni en nu ook geldt voor bijeenkomsten met minder dan 100 personen.

Voor Rugbyclub The Dukes betekent deze nieuwe maatregelen dat onze accommodatie tot en met 6 april zeker dicht moet blijven en wij geen evenementen en toernooien mogen organiseren tot 1 juni en hieraan ook niet mogen deelnemen. Wat deze nieuwe maatregelen betekenen voor ons jeugdtoernooi is momenteel nog niet bekend.

Hoe het verloop van de competitie er voor ons allen na 6 april uit komt te zien is nu nog niet te voorspellen. Omdat de maatregelen vooralsnog niet verlengd zijn, blijven er daarom de twee scenario’s betreft verloop van de competitie, zoals eerder gecommuniceerd door Rugby Nederland, ongewijzigd.

Zodra wij meer weten over het competitieverloop zullen we dat uiteraard direct met jullie, onze leden, communiceren. Dit zal uiterlijk 10 april zijn.


Update zaterdag 21 maart – 17.00 uur

Door artsen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gevraagd volgende video met jullie te delen. Deel deze video zoveel mogelijk met jullie familie, vrienden en kennissen. Zorg goed voor elkaar en blijf gezond.


Update woensdag 18 maart – 18.00 uur

In verband met de huidige situatie in Europa omtrent het Corona virus hebben de tripcommissies met pijn in hart moeten besluiten de aanstaande trips, voor zowel de jeugd als de senioren, eind april af te gelasten. Veiligheid van onze spelers en vrijwilligers staat voorop.

Tripcommissies Jeugd & Senioren


Update woensdag 18 maart – 17:00 uur

Het COVID-19 (ofwel corona virus) heeft naast de problemen voor onder andere de gezondheid en economie, uiteraard ook gevolgen voor de Nederlandse rugbycompetitie.

Alhoewel de kans niet groot is dat midden april het corona virus onder controle is en sportactiviteiten weer kunnen plaatsvinden, wil Rugby Nederland dit niet bij voorbaat uitsluiten.

Rugby Nederland volgt hierbij nauw het advies van het RIVM en het NOC*NSF en dit laten zij leidend zijn in de beoordeling of de veiligheid het spelen weer toelaat.

Graag geeft Rugby Nederland hierbij duidelijkheid over het mogelijke verloop van de competitie.

Rugby Nederland heeft besloten tot de volgende twee scenario’s. Beiden zijn afhankelijk van de maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd en het advies van de RIVM en het NOC*NSF.

Scenario 1
Indien de maatregelen die nu gelden tot 6 april, na deze datum vervallen waardoor er weer gespeeld kan worden, wordt de competitie vervolgd met ingang van zaterdag 2 mei. Wij zullen deze planning dan spoedig in onze agenda’s verwerken. Deze datum 2 mei geeft onze teams de tijd om zich voor te bereiden op het vervolg van de competitie.

  • De promotie/degradatiewedstrijden tussen de nr. 7 van de Ere Klasse Trophy-poule en de nr. 2 van de Eerste Klasse Heren, wordt teruggebracht naar 1 wedstrijd.
  • Hetzelfde geldt voor de play-offs om de 4e en 5e plaats in de Ereklasse Champions-poule.
  • Bij de jeugd worden alleen de finales in de cup-poules gespeeld.
  • De NK Sevens komen dan te vervallen, evenals de RDD op 9 en 10 mei.

Scenario 2
Indien de maatregelen van de overheid niet versoepeld worden na 6 april, of er in de tussentijd aangekondigd wordt dat de maatregelen worden verlengd tot minimaal 30 april, zal de competitie worden beëindigd voor dit seizoen.

  • De huidige stand van de competitie is dan de eindstand van de reguliere competitie 2019-2020.
  • Alleen de directe promotie en degradatie volgens de regelingen in appendix 7 van het VWW zullen worden toegepast.
  • Er worden geen play-offs en dus ook geen promotie/degradatiewedstrijden gespeeld.

Of het NK Sevens en het RDD op 6 en 7 juni dan wel doorgang kan vinden, zal later bekeken worden.

De geplande Cubs/Junioren festivals, het U20 festival gepland in april en het LMT (Landelijk Mini Toernooi) in mei worden zowel bij scenario 1 als bij scenario 2 gecanceld.

Uiterlijk 10 april zal Rugby Nederland ons mededelen welk scenario er van toepassing zal worden voor het vervolg van de competitie. Hierbij zijn de besluiten en richtlijnen van de overheid, RIVM en de NOC*NSF leidend. Indien er eerder duidelijkheid is over de situatie na 6 april zal Rugby Nederland dit communiceren met onze club.


Update zondag 15 maart – 20:00 uur

Naar aanleiding van de laatste berichtgeving van vandaag, zondag 15 maart, omtrent het Corona virus en de te nemen maatregelen voor en door de Nederlandse maatschappij zijn wij als bestuur genoodzaakt om de afgelasting van ALLE activiteiten op onze club te verlengen tot 6 april.

Zorg goed voor elkaar en blijf gezond.

Op de website van het RIVM wordt informatie over de ontwikkelingen van het corona virus en de gevolgen hiervan continue bijgewerkt.

Het bestuur RC The Dukes


Update donderdag 12 maart – 17: 30 uur

Wij, het bestuur van onze rugbyclub, hebben vandaag aandachtig gekeken naar de persconferentie die premier Mark Rutte, na het crisisoverleg over het coronavirus, heeft gegeven. Naar aanleiding van deze persconferentie en het daarop volgende door ons eerder geplaatste bericht van Rugby Nederland op onze website, hebben wij besloten alle rugby gerelateerde zaken binnen onze vereniging af te gelasten tot woensdag 1 april. Dit betekent dat er tot nader order geen trainingen zullen plaatsvinden, er geen competitiewedstrijden worden gespeeld en het clubhuis niet geopend zal zijn voor onze leden.

Wij hopen op jullie begrip. Wij zullen jullie de komende weken op de hoogte houden via deze pagina en al onze overige kanalen.

Het bestuur RC The Dukes


Update donderdag 12 maart – 16.00 uur

Naar aanleiding van de persconferentie die premier Rutte vandaag heeft gegeven na het crisisoverleg over het coronavirus, is de gehele rugbycompetitie tot nader order afgelast.

Om 15.00 uur vandaag gaf minister-president Mark Rutte, samen met RIVM-baas Jaap van Dissel en minister Bruins een persconferentie over wat er is besproken en besloten in het crisisoverleg omtrent het coronavirus. Een van de uitspraken is ‘Sportwedstrijden kunnen komend weekend doorgaan, als er maar niet meer dan honderd mensen bij aanwezig zijn’. Rugby Nederland heeft besloten alle wedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Daarom willen wij u oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau.

Over de gevolgen van de trainingen bij onze club informeren wij jullie op later tijdstip.


Update woensdag 11 maart – 15:30 uur

Gezien de nieuwe ontwikkelingen mbt het Covid-19 virus en het afgegeven advies van Rugby Nederland worden alle rugby activiteiten vanuit onze vereniging (trainingen en thuis- en uitwedstrijden) met onmiddellijke ingang tot maandag 16 maart afgelast.


Update woensdag 11 maart – 13.45 uur

Op advies van NOC*NSF, de provincie Noord-Brabant en recente uitspraken door het RIVM, heeft Rugby Nederland besloten ALLE thuis- en uitwedstrijden van rugbyclubs uit de provincie Noord-Brabant tot nader order af te gelasten. Tevens is besloten de bondsdag op 14 maart op alle locaties af te gelasten.

Wat dit besluit van bovengenoemde instanties gaat betekenen voor de trainingen de komende dagen bij onze club is momenteel nog niet bekend. Ons bestuur is zich momenteel hierover aan het buigen. Wanneer de uitkomst hiervan bekend is zal dit worden gecommuniceerd met onze leden via de verschillende kanalen die onze club bezit.

Volgens de algemeen directeur van NOC*NSF is de verwachting helaas dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder onze bevolking aanwezig zal blijven. Daarom volgt het NOC*NSF alle adviezen en maatregelen van het RIVM, die zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen, op. Het NOC*NSF staat voor een veilig sportklimaat waarin geen plaats in voor huidig virus.

Wat de eventuele gevolgen zijn van het afgelasten van ALLE wedstrijden van al onze teams is op dit moment nog niet bekend, dit zal door onze club en Rugby Nederland op een latere datum worden gecommuniceerd.


Dinsdag 10 maart – 12:30 uur

Wij begrijpen dat er naar aanleiding van de nieuwsberichten vragen zijn bij vrijwilligers, ouders en spelers over de impact van covid-19 (Corona) virus voor Rugbyclub The Dukes. Op dit ogenblik volgen wij de aanbevelingen en adviezen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en Rugby Nederland.

Vooralsnog zullen trainingen en wedstrijden gewoon doorgaan in lijn met de richtlijnen van het RIVM en Rugby Nederland.

Wel adviseert het RIVM dat inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten dienen te beperken door thuis te blijven. Daarom vragen wij ook dringend dat spelers, vrijwilligers en ouders met dergelijke klachten zich onthouden van deelname of aanwezigheid van rugby activiteiten bij Rugbyclub The Dukes en de adviezen van het RIVM op te volgen.

Voel jij je niet lekker, koortsig en of verkouden, kom dan niet naar de club en meld je af bij je teammanager en ziek goed uit!! Wij doen een beroep op ieders gezond verstand en verantwoordelijkheidsgevoel.

Op de website van het RIVM wordt informatie continue bijgewerkt over alle ontwikkelingen.

Mocht de situatie veranderen dan zullen wij de aanbevelingen en advies van het RIVM en Rugby Nederland met onmiddellijke ingang overnemen en iedereen daarover informeren.

Trips

Voor de aankomende trips geldt dat deze vooralsnog gewoon doorgaan, tenzij het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor het land van bestemming aanpast.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.