Competitiestand Dukes teams

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

En hoe staan we er – zo na de mooiste week van het jaar – allemaal voor? Zo’n beetje op de helft van de tweede competitiehelft komen de beslissende wedstrijden voor diverse teams rap dichterbij.

Dukes 1 staat – in de Trophy poule van de Ereklasse – op plek drie met nog twee wedstrijden te spelen. Om de finale van de Trophy te halen moet plek twee behaald worden. Daar neemt nu nog de Amstelveense RC plaats. Verschil: slechts vier hele punten. Amstelveense speelt nog maar één wedstrijd en The Dukes twee: op 28 maart in Middelburg tegen EZRC Oemoemenoe en een week later volgt de laatste wedstrijd thuis tegen DSR-C. Amstelveen mag het in hun laatste wedstrijd thuis opnemen tegen de ongeslagen koploper RC Eemland.

Dus…verliest Amstelveen zonder bonuspunten en sprokkelt The Dukes in twee wedstrijden vijf punten bij elkaar dan staan ze in de finale. Maar pakt Amstelveen punten dan zal ons eerste er aan moeten trekken. Zeker in Middelburg waar Oemoemenoe traditioneel sterk voor de dag komt en The Dukes zijn jeugdinternationals (Gijs, Gyan en Douwe) mist. Die spelen dan op het Europees Kampioenschap in Portugal.

Dukes 2 zit dankzij een hele rits blessures al sinds november in de hoek waar de klappen vallen. Na een goede kwalificatie voor de kampioenspoule van de tweede klasse Zuid tot nu toe alleen maar nederlagen. Zondag mochten zij – lekker thuis – aantreden tegen RC Eindhoven met een hele fitte selectie. Resultaat: ruime overwinning. Met nog vier thuiswedstrijden voor de boeg kan je nog lekker “reuzendoder” worden.

Dukes 3 verzeilde in de degradatiepoule van de tweede klasse Noord. Ondanks heel veel geblesseerden en afwezigen staan zij toch maar mooi op plek twee (van de zes). Carnavalszondag wisten zij te ruim winnen van RFC The Rams uit Apeldoorn en gisteren – zondag 1 maart – werd in Leiden gewonnen van DIOK Bambino’s. De verschillen in deze klasse zijn erg klein maar nu een aantal spelers is terug gekeerd ziet handhaving er heel goed uit. En dat is het doel! Nog vier wedstrijden waarvan drie ‘bij ons’ in Den Bosch. Dat handhaven moet lukken.

Dukes 4 speelt net zo leuk als zijn wedstrijdverslagen. Komende zondagochtend namen zij het thuis op tegen koploper Bredase RC 3. Na twee eerdere nipte nederlagen werd er nu in een ‘kleurrijke’ wedstrijd gewonnen. Ietsje minder kleur mocht wel heren. Nog vier wedstrijden gewoon lekker ballen mannen.

Ons eerste Damesteam heeft na precies de helft van de wedstrijden in de Eerste klasse de eindstand in eigen hand. Deze zondag werd aan de Limietlaan ruim gewonnen worden van The Lady Wasps. Volgende wedstrijd is thuis tegen Tilburg: nummer vier tegen nummer drie van de ranglijst. Daarna weten we meer.

Dames 2 verloor zondag 1 maart van RC Delft en maar blijft staan op de derde plek. Dat lijkt de plek te zijn waar zij om gaan strijden met Blue Panther Dogs. En die treffen ze volgende week. Aan de Limietlaan. Succes meiden!

De jeugd begint pas komend weekend weer aan de competitie. Het eerste Colts team – het vlaggenschip van onze jeugd toch? –  staat op de vierde plaats en moet plek twee halen om de finale van het Nederlands Kampioenschap te spelen. Dan moeten de laatste twee (uit)wedstrijden gewonnen worden. Waarbij de laatste wedstrijd de ongeslagen koploper HRC moet worden verslagen. Succes mannen! Colts 2 heeft afgesproken om voor de laatste twee wedstrijden nog allemaal de schouders eronder te zetten.

Junioren 1 zit in een hele spannende competitie waarin – met ook twee wedstrijden te gaan –  nog vier teams strijden om twee plaatsen in de finale om het Nederlands Kampioenschap. Met wedstrijden tegen ‘t Gooi (thuis zaterdag 7 maart) en koploper URC hebben ze dat in eigen hand. Junioren 2 staat met 12 punten op de – met drie teams gedeelde – laatste plaats. Knokken dus!

De Cubs hebben dit jaar de beroemde “steile leercurve” bij hun debuut in in de Cup-competitie. Hoger kan je niet komen! Met nog twee wedstrijden tegen middenmotors ‘t Gooi en URC kunnen ze nog punten pakken. Ga ervoor!

Veel plezier en veel succes allemaal.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.