‘Alkmaarse Rugby Club redt het niet in kletsnat Den Bosch’ (verslag Dukes 3 – Alkmaarse RFC 1)

 In Clubnieuws, Nieuws Senioren

Afgelopen zondag speelde Dukes 3 thuis tegen het eerste team van de Alkmaarse Rugby U.F.C. Inzet was de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse Noord. Het was me al eerder opgevallen maar die Alkmaarders spelen rugby zoals het hoort. Gewoon flink werken, hard erin gaan en niet zeuren. Zeker niet tegen de referee. Met langs de lijn een keurige man die een prachtig verslag maakt en zeer zijn best doet alle spelers juist te benoemen. Dus met dank aan de heer Arie van Ringelesteyn van de Alkmaarse Rugby U.F.C. hieronder het verslag van The Dukes 3 die afgelopen zondag een hele leuke wedstrijd speelden. Respect heren en succes in jullie strijd tegen degradatie!

“In een kletsnatte entourage, en met in het begin een paar spelers tekort (die hadden zich waarschijnlijk vergist door de vroege kick-off tijd), begon Alkmaar de wedstrijd in Den Bosch tegen The Dukes. Na een ruststand van 28-7 werd het uiteindelijk 50-12. Alleen in het einde van de eerste helft en in het begin van de tweede helft had Alkmaar een duidelijk veldoverwicht, de rest van de tijd hadden The Dukes de overhand, vooral in de driekwart lijn.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen The Dukes op voorsprong, toen zij een scrum van Alkmaar wisten te winnen. Scrum-half Olaf van de Zande speelde de bal de driekwart lijn in, waarna fly-half Gideon Damen de aanval met een try afrondde. Ook de conversie ging tussen de palen, waardoor Alkmaar tegen een 7-0 achterstand aankeek. Nog geen 10 minuten later deed Olaf van de Zande dit nog eens dunnetjes over en liep de achterstand op naar 14-0.

Halverwege de eerste helft wist de Bossche full-back Martijn Hofstede langs de zijlijn door te breken en met zijn try en de conversie kwam er al 21-0 op het scorebord te staan. Even later haalden The Dukes het bonuspunt binnen met hun vierde try, toen Ivo Dierx een (naderhand geconverteerde) try wist te scoren.

Maar toen was het even een tijdje over en uit voor de thuisploeg. Alkmaar kwam sterk opzetten en nam het veldoverwicht over. Na een hele serie pick and go’s werd vlak voor de goal-lijn van The Dukes langzaam maar zeker terrein gewonnen, totdat nummer 8 Fotu Latu een gaatje in de verdediging zag, er doorheen dook en een try scoorde. De conversie van Jimi Duinmeier ging ook nog tussen de palen waarmee de ruststand bepaald werd op 28-7.

Na de rust wist Alkmaar het veldoverwicht te behouden en werd de tegenstander weer teruggedrongen. Uiteindelijk was het aanvoerder Jasper Pauw die een gaatje vond in de verdediging van de Dukes en met zijn (niet geconverteerde) try liet hij 28-12 aantekenen.

Alkmaar dacht even dat het aan een inhaalrace was begonnen maar de tegenstander wist zich te herpakken en kreeg zijn zaakjes weer op orde. Center Ian Roos brak langs de zijlijndoor en breidde met zijn (niet geconverteerde) try de Bossche voorsprong uit naar 33-12.

Na een snel genomen strafschop wist Cyprioot Fidias Efthymiou vervolgens 38-12 te laten aantekenen en met try’s van Jorvid van de Kamp en Martijn Hofstede speelden The Dukes zich naar een eindstand van 50-12.

Arie van Ringelesteyn
Alkmaarse Rugby U.F.C.”

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.