Verslag Dukes 3: Alkmaarse Rugby Club verliest in de laatste seconde.

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws Senioren

Dit verslag ontvingen we via de Alkmaarse RUFC van de wedstrijd van Dukes 3 afgelopen zondag 19 januari:
In een enerverende en uiterst spannende wedstrijd tegen The Dukes uit Den Bosch ging de Alkmaarse Rugby Club lange tijd aan de leiding in een gelijk opgaande wedstrijd maar gaf de wedstrijd in de laatste 10 minuten uit handen. Na een 14-12 ruststand werd het uiteindelijk 24-29 in de laatste seconde van de wedstrijd.

Alkmaar kwam al snel op voorsprong. In een line-out wist Marsciano Bruns de bal te veroveren en werd de bal de driekwartlijn ingespeeld waar Fotu Latu wist door te breken en een try scoorde. Ook de conversie van Nick Baron ging tussen de palen en Alkmaar ging met 7-0 aan de leiding. Even later leek de score uitgebreid te kunnen worden toen scheidsrechter Richard Lancashire Alkmaar een penalty kick toekende wegens off-side van de tegenstander. In kansrijke positie schoot Nick Baron echter net naast de palen.

The Dukes wisten terug te komen toen na een gewonnen scrum de bal de driekwartlijn werd ingespeeld. De goed meegekomen full-back Koen Albertus wist bal achter de goal-lijn te krijgen en een ongeconverteerde try te scoren waarmee hij de achterstand wist terug te brengen tot 7-5.

Dit was even een tegenslag maar Alkmaar veerde weer op en opnieuw wist Fotu Latu uit te breken en speelde in de tackle de bal door naar Sven Bloem die de aanval met een try afrondde. De conversie van Pieter van Duijn ging helaas naast de palen. Maar ook de tegenstander kwam weer terug en vlak voor de rust wist Max van Heck nog een try te scoren. Ook deze conversie ging nog tussen de palen waarna de ruststand van 14-12 was bereikt.

In de tweede helft ging het al snel mis. Alkmaar lette even niet op en na een snel genomen strafschop werd door Max van Heck een ongeconverteerde try in de hoek gescoord. Hierdoor keek Alkmaar voor het eerst tegen een 14-17 achterstand aan. Dit foutje werd gelukkig snel weer goedgemaakt. Een serie goede driekwartlijn aanvallen werd opgezet waar uiteindelijk winger Michel Schuit een try wist te scoren. Na de gemiste conversie van Pieter van Duijn stond Alkmaar weer op een 19-17 voorsprong.

Halverwege de tweede helft werd het eerste bonuspunt binnengehaald toen Fotu Latu een serie goede driekwartlijn aanvallen met een ongeconverteerde try afrondde en Alkmaar op een 24-17 voorsprong bracht.

Maar toch ging het weer mis in het laatste stukje van de wedstrijd. Opnieuw was het Max van Heck die met zijn try de Dukes op gelijke hoogte bracht 10 minuten voor tijd bij een stand van 24-24. Een zeer hectisch slot lag voor de boeg en beide teams trokken alles uit de kast op een doorbraak te forceren maar de wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Totdat bij de “last play” van de wedstrijd aanvoerder Bart van de Burgt toch nog een try scoorde en de eindstand bepaalde op 24-29 en Alkmaar enorm teleurgesteld achterliet.

Arie van Ringelesteyn
Alkmaarse Rugby U.F.C.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.