Verslag jeugdwedstrijden Cup competitie

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd

Terwijl Sinterklaas de allerkleinsten vermaakte, speelden onze jeugdteams zaterdag de tweede wedstrijd in de Cup competitie.

Cubs 1 mocht het thuis opnemen tegen HRC en dat was duidelijk een maatje te groot: 0-52.

Colts 1 trad in Breda aan tegen hun rivaal, terwijl Junioren 1 het aan de Limietlaan eveneens opnam tegen de Bredase RC.

In Breda bleken de Colts van BRC de sterkste. The Dukes kwamen een try (en een conversie) tekort: 24-17.

In Den Bosch werd de wedstrijd van Junioren 1 een heuse thriller. De ruststand 0-5 zeker niet meer dan verdiend voor BRC, dat in de eerste helft duidelijk de sterkste partij was.

De tweede helft startten The Dukes overdonderend en drukten binnen 15 minuten drie try’s. Met twee conversies leidde dat tot een voorsprong van 19-5. Hierna namen de Bredase Junioren het initiatief weer over, en scoorden twee try’s en twee conversies, zodat het een paar minuten voor het einde gelijk stond: 19 – 19.

In de allerlaatste minuten scoorden onze Junioren de winnende vierde try en doordat de conversie gemaakt werd, was de eindstand 26 – 19. Beide teams staan nu met 6 punten op de derde (The Dukes) en vierde (BRC) plaats.

Komend weekeind maar liefst drie top-jeugdwedstrijden op zaterdag aan de Limietlaan. Cubs 1 neemt het op tegen RC DIOK. Daarna treedt Junioren 1 aan tegen RC Delft. Als laatste Colts 1 tegen URC.

De overige uitslagen van afgelopen weekend en de rest van het programma voor komend weekend, zijn op de website te vinden.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.