Interview Coen van Rossum “Dukes hangt nu in Duitsland op het toilet”

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws, Nieuws Senioren

SINDS 2013 KWAM COEN VAN ROSSUM (RECHTS) IN ACTIE VOOR THE DUKES. FOTO PETER JANSSEN/THE DUKES

Coen van Rossum verhuisde naar Frankfurt om te gaan samenwonen met zijn Duitse vriendin. Daarom moest hij afscheid nemen van een andere liefde: The Dukes.

JOHAN VAN DER PUTTEN

Het afscheid doet de 29-jarige wel een beetje pijn. ,,De reden voor de verhuizing is leuk, dat maakt het makkelijker. Mijn vriendin en ik hebben het leuk samen, maar liepen tegen de beperkingen aan van een langeafstandsrelatie. Dan moet je keuzes gaan maken. Al blijft het lastig om alles achter te laten. Naast vrienden en familie ook de club.”

,,Natuurlijk ga ik het missen”, geeft Van Rossum toe. ,,Ik heb er veel tijd, liefde en passie in gestopt. Bij The Dukes heb ik een belangrijk deel van mijn leven doorgebracht. Ik ben er een completer mens geworden. Niet alleen werd ik sterker en fitter, maar ik heb er ook veel geleerd. Als je echt iets wilt dan kun je dat ook.”

Dat bewees de rugbyer zelf. Hij wilde in het eerste van The Dukes spelen en dat lukte hem, ondanks dat hij pas op zijn 21ste begon met rugbyen. ,,De sport lag me heel goed. In de jeugd stond ik bij het voetballen in het doel, maar ik blesseerde mijn teamgenoten op de training. Qua motoriek was ik niet altijd de handigste. Rugby paste beter bij mij. Daar mocht je meer in contact komen met elkaar en een keer doorstampen.”

Dukes-kalender

Eind november speelde hij tegen Waterland zijn laatste wedstrijd voor de Bosschenaren. ,,Het afscheid was emotioneel. Mijn teamgenoten brachten cadeautjes mee. Zo hadden ze een kalender gemaakt met allemaal foto’s van de afgelopen jaren. Die hangt nu op het toilet. Ook waren er veel supporters aanwezig. Daar sprak waardering uit. Ik blijf de club volgen en ik heb de intentie om nog een keer te komen kijken.”

Al is de vraag wanneer, want Van Rossum wil in Frankfurt gaan rugbyen. ,,Het rugby ligt hier in december en januari stil. Daarna wil ik ergens aansluiten. Al is het even afwachten welke club er iemand op mijn positie nodig heeft, of het klikt met de spelers en of het te combineren is met mijn werk.”

Van Rossum werkt buiten Frankfurt bij een Zweedse autofabrikant. ,,Ik was eerst op zoek naar een baan. Dat was voor mij een vereiste om te verhuizen. Een jaar geleden ben ik afgestudeerd. Toen ben ik werk gaan zoeken in Nederland, maar dat lukte niet echt. In Duitsland ging dat makkelijker. Mijn werktijden zijn wel iets waar ik rekening mee moet houden. Ik wil blijven rugbyen. Ik vind het nog veel te leuk.”

Bron: Brabants Dagblad, 21 december 2019.

 

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.