Zaterdag eerste beslissingen Jeugd

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd

Als je alleen de wedstrijden van de Dukes 1 of andere senioren teams bekijkt heb ik een tip voor je: kom op zaterdag eens naar wedstrijden van de jeugd kijken. Hartstikke leuke wedstrijden, met veel inzet, verassing en ons ‘hoogste’ jeugdteam – de Colts – is gewoon regerend Nederlands Kampioen!

Dit weekend worden de laatste wedstrijden in de 1e fase van de jeugdcompetitie gespeeld. Jeugdteams kunnen tijdens het seizoen degraderen en promoveren. Dit om te zorgen dat zoveel mogelijk gelijkwaardige teams het tegen elkaar opnemen. Het hoogste niveau is de cup gevolgd door Plate, Bowl en Ribbon. Verschillende jeugdteams strijden om promotie en hoewel in onze jeugdopleiding ‘winnen’ niet het doel is (maar leren door trainen en spelen) is winnen wel erg lekker.

Komende zaterdag beginnen de Cubs. Cubs 2 mag het in de strijd om de vierde plaats opnemen tegen Waterweg Warriors. Daarna om 10:30 uur moet Cubs 1 winnen van Oemoemenoe om een kans te hebben op promotie naar de Cup.

Om 11:30 uur mogen de Junioren het opnemen tegen RRC. Bij winst eindigen zij bovenaan de Plate competitie en promoveren naar de Cup. Junioren 2 en 3 moeten de uitwedstrijden in Deventer en Breda winnen om kans te maken op promotie.

Daarna – om 13:00 uur – mogen de Colts het tegen RC Eemland opnemen in de strijd om de eerste plaats in de Cup competitie.

Veel succes!

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.