Wedstrijdverslag Dukes 4 – RC De Bokkerijders

 In Clubnieuws, Nieuws Senioren

Ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Bokkerijders op zondag, dook Dukes 4 op vrijdagavond de stad in voor een ouderwets teamuitje.

Uiteraard trapten de mannen af aan de Limietlaan, waar onder leiding van Dennis van de Camp, en onder het genot van één of twee jugs, een even spannende als vermakelijke rugby quiz werd gespeeld. De winnaar, één van de talloze Geerts die Dukes 4 rijk is, werd opgezadeld met een fles romige koffielikeur.

Vervolgens vertrok de stoet naar de culinaire pleisterplaats Bar 35, alwaar in een oogwenk een hoeveelheid ‘Dukes Burgers’ werd verorberd, qua biomassa corresponderend met een middelgrote kudde runderen. Vanaf de muur keek de ingelijste beeltenis van snackgoeroe F. de Laat goedkeurend toe.

Wat zich daarna in café Reinders nog allemaal heeft afgespeeld, tart iedere beschrijving. Het was een waar Sodom en Gomorra, waar zelfs brave, ingekakte huisvaders van 40+ veranderden in glunderende geilneven. Tel daarbij op nog alle heisa rond Redouans muts (niet te verwarren met de Ridouan T-muts), en de contouren tekenen zich af van het schandalige bacchanaal waarin ieder rechtgeaard Dukes teamuitje hoort te ontaarden.

Gelukkig zat er, tussen deze uitspatting en de wedstrijd op zondag, nog een zaterdag. Zodoende verscheen het fiere Vierde zondag fris en fruitig op de club, klaar om gehakt te maken van rugbyend Roermond.

Anderhalf uur rijden later, was die geestdrift nog allesbehalve bekoeld, en met geslepen messen verscheen Dukes 4 aan de kick-off of, zoals de Limburgers het zelf zeggen, in hun feeërieke taaltje met dat frappante zangerige accent: schuppelkestreut.

Hoewel de eerste (Bokke)rijers er vervaarlijk uitzagen, zette Dukes 4 meteen in de eerste scrum de toon door de tegenstander bijna de gemeente Kerkrade binnen te scrummen.  Ook de line-outs gingen prima aan Dukes zijde. In de Bossche backline ontvouwde zich ewen geraffineerd aanvalsspel onder leiding van het uitstekend spelende scrumhalf/flyhalf-duo Olaf van der Zande en Geert van Empel (die net zo goed ‘Geert van Vlijmen’ of ‘Geert van Den Dungen’ had kunnen heten, want daar komt-ie ook niet vandaan).

Al het goede spel van Dukes 4 ten spijt, legden de Bokkenrijders al snel de pijnpunten van de Bosschenaren bloot: moeite met het verzilveren van veldoverwicht in try’s, en met verdedigen tegen snelle, behendige backline spelers. Binnen korte tijd vlogen de eerste try’s Dukes 4 om de oren. Maar waar menigeen misschien de moed in de schoenen zou zinken, rechtte het Vierde de rug, onder leiding van captain Jan Grielis en coach Darren “Savage” Savage. Het goede veldspel werd hervat, wat uiteindelijk resulteerde in twee try’s: center Arjan de Bakker denderde dwars door de Roermondse verdediging heen, zoals Obelix door een legioen Romeinen, en Stan Podhajsky (de juiste spelling van zijn naam was op vrijdag nog een quizvraag geweest) rondde een mooie Bossche aanval, na weer een dominante scrum, behendig af. Redouan (van de muts) betaalde het vertrouwen van Geert (van Den Bosch) terug door beide conversies feilloos tussen de palen te schieten.

Intussen wisten de snelle Bokkerijders backs echter ook weer een aantal punten te drukken. Toch was er ook hoop: gedurende de wedstrijd dunde het contigent Roermonders gestaag uit door blessures. Aangezien de Bokkerijders maar met 15 man aan de aftrap waren verschenen, beloofde dat kansen voor Dukes 4 in het laatste kwart van de wedstrijd.

Zo ver kwam het echter niet; de derde blessure aan Roermondse zijde was aan de nek en leek dusdanig ernstig, dat voor alle zekerheid een ambulance werd gebeld. Omdat de speler in kwestie in het veld lag en niet verplaatst kon worden, besloten de teams om de wedstrijd dan maar te staken.

Eindstand: 57-14

Speler van de wedstrijd: Olaf van de Zande

Natte Krant: Natte Krant

 

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.