Wedstrijdverslag RC Octopus 2 – Dukes 4

 In Clubnieuws, Nieuws Senioren

In de vroege ochtend van zondag 13 oktober vertrok een touringcar vanaf het Dukes clubhuis. De inzittenden: Dukes dames 1 en 2, en Dukes 4. De bestemming: RC Octopus in Uden.

Eenmaal in Uden, mochten de dames het spits afbijten en bereidden de heren zich mentaal voor op de wedstijd, met behulp van koffie, tosties, Wales-Uruguay en intensief toiletbezoek.

Hoewel de eerste drie wedstrijden van het seizoen helaas voor Dukes 4 allemaal verloren werden, viel er desalniettemin een stijgende lijn te ontwaren in het spel van Dukes 4. De hand van coach Darren Savage was daarin duidelijk zichtbaar. Zou het Dukes 4 lukken om in de wedstrijd tegen Octopus voor het eerst dit seizoen de winst binnen te halen?

De wedstrijd begon veelbelovend, doordat Dukes een sterk eerste kwart speelde en verdiend op voorsprong kwam: 0-7. Daarna zakte het spel echter in en kreeg Octopus gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Drie try’s van de Udenaren waren het gevolg: 17-7.

Nadat coach Darren in de rust het heilige vuur bij de Dukes weer had aangewakkerd, volgde in de tweede helft een sterke periode, waarin Dukes 4 langdurig dicht op de tryline van Octopus speelde, en uiteindelijk beloond werd met een try, na een onstuitbare run dwars over het veld van Luuk Schellekens: 17-12. Helaas lukte het Dukes daarna niet meer om hun goede spel om te zetten in punten, terwijl Octopus een penalty kick wist te verzilveren, waarmee de eindstand van 20-12 op het bord kwam.

Volgend weekend om 13:00 uur thuis tegen de geografisch verrassende combinatie RC Tilburg/Wasps/Wallabies. Dat wordt winnen!

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.