Wedstrijdverslag Dukes 4 – RC Tilburg/Wasps/Wallaby’s

 In Clubnieuws, Nieuws Senioren

Dukes 4 speelde thuis, tegen een team dat vanuit alle windstreken is samengesteld: hier leken op voorhand kansen te liggen op de eerste overwinning van het seizoen.

Een onaangename verrassing was, dat Tilburg/Wasps/Wallaby’s een paar jongens had meegenomen uit het eerste team van één van die clubs, van wie de wedstrijd was afgelast.

Maar dat desalniettemin de winnende aspiraties van Dukes 4 niet uit de lucht gegrepen waren, bleek wel in de eerste tien minuten: Dukes 4 klapte er met volle overtuiging op en wist dit élan om te zetten in maar liefst twee try’s, van Florian Oosterhof en Arjan de Bakker. Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat beide conversies feilloos werden verzilverd door Geert van Empel (die, verwarrend genoeg, helemaal niet ‘van Empel’ komt, maar uit Den Bosch).

Maar net als in de vorige twee wedstrijden, lukte het Dukes 4 niet om deze tamelijk comfortabele voorsprong te behouden. Een tegenoffensief van het Brabants-Gelders-Limburgs geschakeerde vreemdelingenlegioen leidde tot tegentry’s en –conversies, waardoor de spanning onbedoeld en ongewenst terugkeerde in de wedstrijd.

Dukes 4, dat moet gezegd worden, knokte voor wat hij waard was. Een tegenvaller was, dat een aantal spelers met blessures uitviel. Zodoende veranderde de scrum gaandeweg van een woest en meedogenloos pack, in een allegaartje goedwillende debutanten met een scrumcap en bierbuik.

Desalniettemin wisten de onverschrokken krijgers van Dukes 4 nog punten op het bord te krijgen: Redouan al Burgerbakker knalde een penalty tussen de palen, en Stan Podhajsky buffelde op aangeven van Douwe Roest een derde try over de lijn.

Na verloop van tijd vloeiden de krachten echter weg uit de atletische Bossche lijven en kon de Tilburg/Wasps/Wallaby’s combinatie in de laatste minuten alsnog doordenderen naar een misschien verdiende, maar zeker ook geflatteerde overwinning.

Man van de wedstrijd: Stan Podhajsky

Natte Krant: Natte Krant

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.