Pleuni Kievit: ‘Kans op Goud’

 In Clubnieuws, Dukes Abroad, Nieuws, Nieuws Senioren

Hieronder een blog van Dukes speelster Pleuni Kievit die deelneemt aan het universiteits kampioenschap sevens in Australië:

“Super spannend, dit weekend is de laatste ronde van de AON Uni Sevens Series in Canberra. In het overall klassement staan we met 6 punten boven Griffith en Sydney op de eerste plaats. Om de winst te pakken, moeten we dit weekend in de top drie eindigen. Natuurlijk willen we niet alleen het overall klassement winnen, iedereen is super excited om dubbel goud te pakken.

Aan de ene kant ben ik blij dat dit weekend het laatste toernooi is, dit omdat het redelijk zwaar is om zoveel toernooien in een korte tijd te spelen. Het tweede toernooi in Bond was ik al erg gehavend, vier wedstrijden op een dag waarbij je elke minuut speelt is niet niks. Gelukkig had ik na het toernooi meer tijd gekregen om te herstellen, met mijn mega ijsbeentje kon ik überhaupt niet eens joggen… Maar gekeken naar de fijne tijd die ik hier heb gehad, vind ik het wel echt jammer. Ik kan wel wennen aan het online studeren (ja, dat doe ik hier ook nog), in de avonden sporten, kamperen in een Swag waarbij je omsingeld wordt door kangaroes en overdag naar het strand. Het gaat bijna voelen als een tweede thuis (ps. ik blijf niet hoor mam!!).

Ook heb ik wel echt het geluk dat ik mag meedraaien met een team als UQ (University of Queensland)! UQ is een van de weinig universiteiten die een full-time development programma hebben in Australië. Dit houdt in dat er, met een squad van 24 speelsters, drie dagen in de week (gym+veld) intensief wordt getraind. In het begin moest ik ook zeker wel even wennen aan het niveau en de snelheid van de training, het is continu rennen. Op je dooie gemak even water drinken zit er niet bij. Uiteraard kan ik nu wel zeggen dat ik FIT ben!!

In ons team hebben we 5 speelsters die betrokken zijn bij het Australische Development Team. Dit zegt al genoeg over het niveau en de kans om de series te winnen. Voor mij is het dan ook super gaaf om op dit niveau te mogen spelen, het geeft mij de mogelijkheid om ‘mijn ding’ te doen op het veld. De restarts (kick-offs) zijn zeker een kracht geworden van ons team. De snelheid en het aantal playmakers eromheen, maakt ons zo gevaarlijk. Als dit allemaal op zijn plek valt in Canberra, is er zeker kans op GOUD!!

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar mijn avontuur gaat nog iets langer door. Ik ben door een Japans invitatieteam (uit de streek Sapporo) benaderd om in het weekend van 9/10 november Bangkok Sevens te willen spelen, natuurlijk kon ik geen ‘nee’ zeggen! Maaaaar voordat ik een besluit kon nemen, moest het eerst afgestemd worden met school. Hierin heb ik wel echt het geluk dat ik op de Johan Cruyff Academy zit. Misschien levert deze trip nieuwe kansen op voor volgend seizoen, je weet het echter nooit!!

Natuurlijk kon ik het niet laten om op tijd terug te zijn voor 11e van de 11e!! Ik kan direct uit het vliegtuig de stad in, ik kan niet wachten om met een biertje mijn ervaring te delen (jaaa, dan is er tijd voor een drankje!!)

See ya soon!!”

Voor de echte die-hard fans; De wedstrijden van het aankomende AON Universities sevens finale staan hieronder. Volgens Pleuni zijn ze live te volgen op rugby.com.au.
Zaterdag 26 oktober 22:00 (NL tijd): University of Queensland – University of Technology Sidney
Zondag 27 oktober 0:00 uur (NL tijd): Bond University – University of Queensland
Zondag 27 oktober 1:40 uur (NL tijd): University of Queensland – University of New England
Zondag 27 oktober 21:40 uur (NL tijd): Griffith University – University of Queensland
Zondag 27 oktober 23:00-1:40 uur (NL tijd): Finalerondes

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.