Herdenking bevrijding: Dukes vs Royal Welsh

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Het is in de week van 27 oktober 75 jaar geleden dat ‘s-Hertogenbosch bevrijd werd. Tijdens tweede wereldoorlog in oktober 1944 trokken vanuit Uden de soldaten van de Royal Welsh Division naar onze stad. Bij sluis 0 stormden zij over de Zuid Willemsvaart. De brug bij de sluis bestond niet meer, dus de troepen renden over de gesloten sluisdeuren richting het centrum.

De bevrijding van Den Bosch werd geschreven in Welsh bloed. 146 jonge mannen stierven bij de zware gevechten. Op het bastion herinnert het monument “ the running soldiers “ aan de oversteek van de vaart.

Dit jaar dus de 75ste herdenking, het wordt een bijzondere. Het zal waarschijnlijk het laatste lustrum zijn dat er veteranen aanwezig zijn die de strijd om ‘s-Hertogenbosch nog meegemaakt hebben. Daarom zullen op zondag 27 oktober om 12:00 uur de rugbyende soldaten van het Royal Welsh zullen samen met hun Bossche opponenten van The Dukes een korte ceremonie houden bij de Running Soldiers. Hierna wandelen we allemaal richting het speelveld waar de wedstrijd tussen The Royal Welsh en The Dukes wordt gespeeld. Muzikaal wordt een en ander begeleidt door “The Regimental Band The Royal Welsh“.

Hier staat de flyer-dukes-tegen-royal-welsh  die The Dukes huis-aan-huis gaan verspreiden om de omwonenden uit te nodigen voor deze herdenking en de wedstrijd. Download en verspreid deze gerust.

Het hele programma voor de herdenking van 75 jaar bevrijding in de gemeente ‘s-Hertogenbosch lees je hier.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.