Dubbel goud voor Pleuni!

 In Clubnieuws, Dukes Abroad

Onze eigen ‘Duchess’ Pleuni Kievit vertelde het zelf vorige week al in haar blog: afgelopen weekend maakte ze een goede kans op goud, tijdens het finaleweekend van de AON Uni 7s Series. Pleuni’s team University of Queensland (UQ) begon aan de finale ronde met 6 punten voorsprong op haar twee naaste achtervolgers, University of Griffith en Sidney University.

Dit weekend waren er maar liefst twee hoofdprijzen te verdelen: de winnaar van de weekendronde, en de overall winnaar van het klassement (waarin UQ dus bovenaan stond).

In de poulewedstrijden liet Griffith University zien dat ze zich zeker niet zonder slag of stoot zouden neerleggen bij een overwinning van Pleuni’s UQ; in hun onderlinge poulewedstrijd versloeg Griffith University UQ met maar liefst 22-0.

Daardoor waren alle ogen waren gericht op de finale van het weekend, ook al wist UQ zich na de overwinning op Adelaide in de halve finale (22-19) al verzekerd van het goud in het overall klassement. In die finale stonden namelijk de nummer 1 en 2 van het klassement, respectievelijk UQ en Griffith University, opnieuw tegenover elkaar. De inzet: het goud in de laatste ronde van de AON 7s Uni Series.

De individuele prestaties van Pleuni logen er ook deze ronde weer niet om: in het hele weekend maakte Pleuni 10 conversies en was daarmee de meest succesvolle kickster van alle deelnemende teams. Bovendien was ze bij UQ opnieuw (gedeeld) try-topscorer van het weekend.

Maar zou ze ook in de finale tegen Griffith in staat zijn om haar grote klasse te etaleren en met UQ het 22-0 verlies van de poulewedstrijd recht te zetten?

In ieder geval was UQ-Griffith het gedroomde affiche om het toernooi mee af te sluiten, en de wedstrijd maakte alle verwachtingen waar. In een superspannende 14 minuten ging het nek aan nek tussen beide teams. Met een prachtige try, na een rush over het halve veld, en drie conversies, speelde Pleuni in deze finale opnieuw een enorm belangrijke rol voor UQ.

Ondanks het goede spel van Pleuni en UQ, eindigde de finale in een zinderende apotheose: in de slotseconden was de stand nog 14-14. Vlak voor het laatste fluitsignaal, wist UQ echter op het nippertje nog een try te drukken. Pleuni verzilverde (uiteraard) de conversie: 21-14 voor UQ.

Goud!

Vanuit een apetrots Den Bosch: van harte gefeliciteerd, Pleuni!

Een samenvatting van de finale UQ-Griffith is hier te zien.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.