Wedstrijdverslagen en komend weekeind

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Nu komend weekend ook de jeugd en de dames de eerste wedstrijden spelen gaat de rugby competitie echt helemaal van start. Afgelopen zondag speelden heren 2, 3 en 4 hun eerste competitiewedstrijden en oefende dames 1 tegen URC. Bij de uitslagen zie je de resultaten. Korte wedstrijdverslagen:

Dames 1 begon op een zonnige zondag ochtend sterk en liep ver uit. Maar in de loop van de wedstrijd knokte URC zich terug voor een spannende eindfase. Hierin bleven onze dames overeind en met één puntje verschil wonnen ze deze pre-season wedstrijd. Knap hoor want URC komt een klasse hoger uit als onze dames, die in de eerste klasse gaan uitkomen. Op de team pagina van alle teams staat de ranglijst en het wedstrijdprogramma.

Daarna mocht Dukes 4 het opnemen tegen het clusterteam van de Ducks uit Boxtel en de Oysters uit Oisterwijk. Deze teams komen uit in de 4e klasse en knokken in de eerste fase voor een plaats bij de top vijf. Het vierduh heeft weer eens flink de borstel door de selectie moeten halen omdat spelers zijn doorgegroeid naar het tweede of als referee. De trainers Darren en Enrico mogen zelfs vier debutanten het spel leren. De ervaren tegenstanders waren veel te sterk. Maar gezellig was het en lang klonk het gekwaak en geklep – tja, Ducks en Oysters – uit het clubhuis.

In de laatste thuiswedstrijd mocht ons tweede team het opnemen tegen het tweede team van een andere Ereklasser: The Hookers. Een ontmoeting van oude bekenden, bij beide teams debuteerden spelers in de senioren die eerder in de Colts competitie al flink de strijd met elkaar aanbonden. Met veel overmacht werd deze wedstrijd door de Dukes gewonnen waarna de debutanten hun ‘talenten’ aan de aanwezige toeschouwers mochten tonen. Een mooie start voor het tweede in de tweede klasse Zuid waarin zij – naast The Hookers – lekker veel Brabantse derby’s mogen uitvechten tegen RC Eindhoven, RC Octopus (uit Uden, daar komen we ook wat oude bekenden tegen), RCC Bekaro (Roosendaal), Bredase RC (ook hier veel oude kennissen uit de Colts competitie) en RC Tilburg (dag Boudewijn de Rouw). Leuk, leuk, leuk.

Ondertussen in Amstelveen debuteerde ons derde team, na het behaalde kampioenschap, in de tweede klasse Noord (hetzelfde niveau als Dukes 2 dus). Helaas – er waren dit weekend om diverse redenen 38 afwezigen bij de herenteams! – maar met 17 spelers. Dat bleek te weinig om te winnen van het tweede van een andere Ereklasser: Amstelveense RC. Maar, zo vertelde onze correspondent annex teammanager en eerste rijer (wat kan die man niet!) Joost: deze nederlaag lag vooral aan het gebrek aan reserves. Pas in de eindfase liep de tegenstander echt uit. Dat biedt voldoende perspectief voor de rest van het seizoen.

Komend weekeind brandt de volledige competitie los want…ook de jeugd en de dames spelen hun eerste competitie wedstrijden. Het wedstrijd-programma kun je zoals gewoonlijk lezen op de website. Hier vast wat opvallende zaken:

  • Zaterdag is het clubhuis al vanaf 6:30 uur open voor een rugby-ontbijt en WK wedstrijden op groot scherm. Mjam.
  • Dit seizoen brengt The Dukes maar liefst 3 Junioren teams in het veld. Dat wordt flink trainen en hard werken voor een plaats in Junioren 1 boys (and girls)!
  • Colts 1 start weer in de hoogste jeugdcompetitie – de Cup – en mag direct naar Breda om te spelen tegen de mede-finalist van vorig seizoen Bredase RC. Mooie start. Succes mannen.
  • Het eerste speelt zijn laatste wedstrijd in de kwalificatie poule voor een plaats in de top 8. Zaterdag om 15:00 uur thuis tegen RC Waterland. Een must win en dan bidden dat dit genoeg is.
  • Het derde team speelt op zondag om 15:00 uur zijn eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse tegen The Pickwick Players uit Deventer. Een stevige tegenstander voor een mooie wedstrijd.
  • En dit wordt het eerste weekeind zonder Sjef. Dat wordt wennen. Heel erg wennen.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.