Wedstrijdverslagen

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Dit weekend was het eerste met een volledige competitie en bij elke wedstrijd van The Dukes één minuut stilte voor Sjef.

Zaterdag speelde onze jeugd de eerste competitie wedstrijden. Een knaller was de wedstrijd van onze Colts in en tegen Breda. Een herhaling van de finale wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in juni. Breda won na een spannende close wedstrijd. De foto’s staan hier en kijk voor meer nieuws bij de uitslagen.

Zaterdagmiddag speelde Dukes 1 thuis tegen Waterland voor de laatste kans om zich te plaatsen bij de bovenste acht teams van de Ereklasse. Ondanks een dikke overwinning is dat niet gelukt. Het verslag van deze wedstrijd uit het Brabants Dagblad van 23 september kun je onderaan dit artikel lezen. Dukes 1 mag in de Trophy poule van de Ereklasse gaan strijden tegen degradatie en komt daarin tegen: DSR-C, RC Eemland, Amstelveense RC, The Hookers, RC Waterland, Oemoemenoe, Oisterwijk Oysters of URC. Het programma zal komende week bekend worden en dat zetten we dan op de website.

In de tweede klasse kwamen twee teams in actie. Dukes 2 mocht het zondagochtend in Nijmegen opnemen tegen Obelix en wij vernamen van diverse verslaggevers dat ze het zichzelf daar flink moeilijk hebben gemaakt. Door een afgekeurd try in de laatste minuten werd de wedstrijd toch gewonnen. Vervolgens speelde zondagmiddag Dukes 3 thuis aan de Limietlaan tegen The Pickwick Players uit Deventer. Ik weet niet wat het was deze zondag maar ook het derde maakte het zichzelf erg moeilijk door mee te gaan in het spel van de tegenstander. Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Toen werden na een paar versnellingen, hand-off’s en goede passes (in willekeurige volgorde) twee try’s gedrukt waarmee een beslissende voorsprong werd genomen.

Beide teams staan er goed voor in de stand in de tweede klasse.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.