Verslag Bosch Rugby Weekend

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Afgelopen weekend was het dan zover: drie dagen rugby bij The Dukes. Nadat vrijdagmiddag het ‘festivalterreintje’ was ingericht werd het steeds drukker en gezelliger. Wedstrijd 1 was een lekker fysieke wedstrijd waarin de Oisterwijk Oysters het moeilijker als verwacht hadden met The Dukes 2. Daarna mocht Dukes 1 het opnemen tegen de Frankfurt en dat was een hele mooie pot. Het Duitse topteam won terecht en overtuigend met 19-0 maar iedereen had genoten van het felle verdedigen van The Dukes.

Daarna konden de teams een lekker hapje eten (wat was dat weer geweldig geregeld!) terwijl de bar annex dansvloer volliep. De Oysters hadden er gelijk maar een teamweekend van gemaakt en dat was te merken. Vooral de crowdsurfer zal ik niet snel vergeten.

Zaterdag begon met een vroeg ontbijt voor wat minder frisse Oysters die uit hun tentjes kwamen kruipen. Maar na een ontbijt in het clubhuis – ‘beter als ik ooit gehad heb’ volgens de coach – ging het wel weer. Ondertussen begon het toernooi voor teams uit de vierde klasse. Ook dit jaar was het weer een uitdaging voldoende teams bij elkaar te krijgen en opnieuw bleek dat heel erg de moeite waard. Veel respect voor de Duuvels uit Zevenaar die met acht man toch gewoon kwamen. Vrijdagavond waren langs de lijn wat Oysters gerekruteerd en (vooral) daarmee aangevuld kon dit achttal toch gewoon meedoen.

De finale werd gewonnen door het clusterteam van Wasps/RC Tilburg maar – althans volgens de organisatie – de sportiviteit en de gezelligheid waren belangrijker. Voor hun 45-jarig bestaan kregen The Dukes een prachtig cadeau van The Black Bulls (de jongste rugby vereniging van Nederland): een gegraveerde kist met een mooie drank erin. Dank jullie wel mannen.

Onder het genot van een biertje, burger en/of frietje kon iedereen op het terras genieten van de Colts wedstrijd waarna dit geheel als vanzelf – en gezegend door een flinke stortbui – overging in een drukke feestavond met tent, terras, tafels, burgers, bier en friet.

Op de zondag mochten de Oysters het om 13:00 uur opnemen tegen Frankfurt. Dat was leerzaam: don’t drink and drive. Ondertussen speelden in het park een combi van Dukes 2 en 3 tegen REL (dat werd een overwinning voor REL) waarna om 15:00 uur Dukes 1 zijn laatste pre-season wedstrijd tegen RC Waterland speelde.

En vervolgens kabbelde een geweldig weekend naar zijn einde terwijl zo veel mogelijk werd opgeruimd, schoongemaakt en aangeveegd waarna in klein gezelschap nog werd afgepilst.

Mensen, zonder de inzet van heel veel Dukes en onze gasten was dit weekend niet mogelijk geweest. Iedereen voor alle hulp in welke vorm dan ook: heel erg bedankt. Ook namens de toiletdames want die hebben dankzij jullie € 200,54 op gehaald voor KiKa. En gelukkig hebben we de foto’s nog. Hier enkele bijzondere exemplaren, voor de rest…ga naar de website.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.