Start competitie Ereklasse: Dukes – Eemland

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws, Nieuws Senioren

Een mooi interview met Mitchel Tiemessen in het Brabants Dagblad voor de start van de competitie  2019-2020. Eerste wedstrijd: Dukes – RC Eemland uit Amersfoort. Zie je om 15:00 uur aan de Limietlaan.

RC Eemland is na een paar jaar afwezigheid weer terug in de Ereklasse. De club staat bekend om zijn goede jeugdopleiding en met Hugo Langelaan werd de captain van het Nederlands team en landskampioen ’t Gooi gecontracteerd. Verder werd met Givi Berishvili uit Georgië een speler aangetrokken die in Engeland nog op het WK actief was. Samen met het team van vorig jaar, de prima jeugd en wat andere nieuwe spelers is dit een sterke tegenstander voor Dukes 1. Een mooie wedstrijd om naar uit te kijken.

Dit jaar is de competitie opzet in de Ereklasse anders als vorig jaar:

  • De Ereklasse is uitgebreid naar 16 teams. Daarom beginnen de teams met  het spelen van drie kwalificatiewedstrijden.
  • Na de kwalificatiewedstrijden spelen acht teams voor het kampioenschap in de championship en acht teams om de trophy en om niet te degraderen.
  • De top vier van afgelopen jaar (RC Hilversum, Haagsche RC, LRC DIOK en RC ’t Gooi) zijn geplaatst voor de championship.
  • De overige 12 Teams strijden in drie poules om kwalificatie voor de championship. De winnaars van deze poules en de beste nummer twee plaatsen zich hiervoor.

Mocht dit te veel informatie zijn, onthoud dan dat The Dukes 1 drie wedstrijden speelt en daarna een competitie van 14 wedstrijden. We laten u nog weten of dat om het kampioenschap gaat of tegen degradatie is.

The Dukes spelen hun drie kwalificatiewedstrijden in Poule B en nemen het daarin op tegen RC Eemland, RC The Bassets en RC Waterland. De nummer 1 van deze poule plaatst zich dus voor de championship. Omdat het slechts om drie wedstrijden gaat is elk resultaat belangrijk. Komende zaterdag start Dukes de kwalificatiestrijd. Kick off om 15:00 uur aan de Limietlaan tegen een oude bekende. De standen en indelingen van alle poules staan hier.

De andere competities starten later: op 15 en 22 september. Op 15 september Dukes 2 tot en met 4 en op 22 september de jeugd en Dukes Dames 1 en 2. Op de website van Rugby Nederland kun je nu al de competitie indeling en het wedstrijdprogramma lezen.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.