Lidmaatschap opzeggen: hoe heurt ‘t eigenlijk!

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Zo rond deze tijd dat de contributie geïnd wordt, valt het op dat vele Dukes-leden en hun ouders of niet kunnen lezen of een zeer grote fantasie hebben. Ze denken dat zowel de ledenadministratie als de penningmeester over magische krachten beschikken. Zij denken dat deze meteen op de hoogte zijn als iemand ‘iets’ tegen zijn of haar teammanager zegt over ‘misschien’ stoppen. Of dat wanneer iemand uit een team app stapt of wordt gegooid de ledenadministratie en de penningmeester dan meteen weten dat deze persoon, zoon- of dochterlief per direct geen lid meer is. En het liefst nog met teruggave van de contributie. Om kort te zijn; Iedereen maar dan ook echt iedereen weet het, behalve de ledenadministratie en de penningmeester.

Nu is het niet voor niks dat al jaren in de maand mei via DigiDukes is gecommuniceerd, op de factuur staat en een aparte e-mail wordt gestuurd met (onder andere) de tekst: meld je vóór 31 mei af bij ledenadmin@dukesrugby.nl

Volgens mij hebben we al sinds Jan Eerhart penningmeester was – en dat was al ten tijde dat het Franse nationale rugbyteam onoverwinnelijk was en bestond uit slechts Asterix, Obelix en Idefix – de afspraak dat leden zich bij de ledenadministratie afmelden en niet bij hun trainer of teammanager. De eerste teammanager of trainer die aan de penningmeester doorgeeft dat Pietje en Jantje zich hebben afgemeld moet zich namelijk nog steeds, na 7 jaar, bij hem melden.

Daarom stellen we voor om alle teammanagers, bestuursleden, veelweters, bemoeials, ouders en verzorgers van jeugd- en seniorenleden, die denken het beter te weten, een toelatingsexamen te laten doen als ze koffie, bier of fris willen bestellen, op gelijk niveau als het Belgisch officiersdiploma:

  1. Waarvan is een gouden franc gemaakt?
  2. Van wie is de koning der Belgen koning?
  3. Welke Hagenees is voorzitter van onze club?
  4. Welk bestuurslid zit al ver na zijn pensioengerechtigde leeftijd nog steeds in het bestuur (hier zijn minimaal 2 antwoorden goed, dus bijna meerkeuze met meerdere mogelijkheden)?
  5. Bij wie meld je je af als jij of je zoon of dochter niet doorgaat met rugby?

Ook verbazen velen zich dat de contributie met € 50,00 is verhoogd, dus bij dezen een herinnering dat die andere leden met deze verhoging hebben ingestemd op de laatste Algemene Leden Vergadering.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.