WK rugby op Ziggo Sport

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Op vrijdag 20 september aanstaande begint in Japn het wereldkampioenschap rugby 2019. De finale  van het WK wordt enkele weken later gespeeld op zaterdag 2 november. Twintig landen zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap rugby 2019. Ziggo Sport Totaal zal de wedstrijden live op tv uitzendenen tevens zullen de wedstrijden via een livestream te volgen zijn.

Het wereldkampioenschap rugby in 2015 werd in Nederland op tv uitgezonden door RTL7. De zender van RTL zonden niet alleen veel wedstrijden uit, maar ook zonden zij uitgebreide voorbeschouwingen uit bij de wedstrijden.  Hierdoor werdt aan de Nederlandse kijkers achtergrondinformatie gegeven over de rugbysport. Deze uitzendingen waren een groot succes, wat zorgde voor een grote groei van de populariteit van rugby als kijksport in Nederland.

Ziggo Sport Totaal zend WK rugby 2019 live uit
In 2019 worden alle wedstrijden van het WK rugby in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Het is echter nog niet bekend of deze live-uitzendingen merendeels plaatsvinden op hun ‘open net’ (kanaal 14, te bekijken door iedereen met Ziggo abonnement), of merendeels op de abonneezenders van Ziggo Sport Totaal. Wanneer er hier meer duidelijkheid is dan zullen wij jullie hier over informeren.

WK rugby live op tv in andere landen
ITV zal in Groot-Brittannië de wedstrijden van het wereldkampioenschap rugby uitzenden. Bij onze oosterburen Duitsland wordt een deel van de rugbywedstrijden live uitgezonden op Prosieben Maxx. Daarnaast zullen alle wedstrijden in Duitsland live te bekijken op de abonneezender Ran Sportsendung. NBC Sport en het Spaanstalige Univision zullen de wedstrijden uitzenden in de Verenigde Staten. In het organiserende land van het wereldkampioenschap rugby 2013 Frankrijk worden de wedstrijden uitgezonden op TF1. In Zuid-Amerika zal ESPN de uitzendingen op hun conto nemen en  Nippon Tv, NHK en J Sports zullen de wedstrijden in het gastland Japan uitzenden.

WK rugby via livestream Ziggo Sport Go App
Ziggo Sport Totaal zal ook een livestream beschikbaar stellen. Via deze livestream kan je online via bijvoorbeeld een smartphone of tablet naar de wedstrijden van het wereldkampioenschap rugby kijken. Via de Ziggo Sport Go App kan je deze livestreams van alle wedstrijden vinden. Je hebt hiervoor wel abonnement bij Ziggo Sport Totaal nodig. Heb je dit abonnement niet en wil je wel wedstrijden via de Ziggo Sport Go App de wedstrijden livestreamen dan is er de mogelijkheid om via Pay Per View de stream van de wedstrijd kopen.

Livestream via Ziggo Go
Het is ook mogelijk om wedstrijden van dit WK via de Go App (Online tv) te bekijken. Met deze app, een dienst van Ziggo, is het mogelijk om per livestream naar televisie te kijken. Wie een standaard tv-pakket bij Ziggo heeft, hoeft niets bij te betalen om via deze app alle zenders uit dat zenderpakket per livestream te kunnen bekijken. Tot deze zenders behoren Ziggo Sport 14 (op digitaal kanaal 14). In praktijk is er dus een gratis livestream te vinden voor klanten Ziggo op deze app.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.