Verslag van de senioren

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Senioren

Op zondag 14 april was ons clubhuis al om 5:00 uur geopend. Ontbijt voor de deelnemers aan Le Tour Du Fou Pedallant. Om 11:00 trad – de wielrijders waren al lang vertrokken – Heren 4 aan om samen met een combinatie van Ducks en Oysters de rijp van het veld te spelen.

Daarna begon Heren 3 aan in hun strijd voor het kampioenschap. Zij mochten, met heerlijk weer en lekker veel fans langs de lijn, het opnemen tegen de studenten van Thor. Beide teams gingen er goed tegenaan met vanaf het begin harde maar faire tackles en rucks. Tot 29 – 19 bleef het gaatje 10 punten maar in het laatste deel van de wedstrijd brak Dukes 3 door de verdediging van Thor. Uitslag 43 – 19 na een goede wedstrijd en een complimentje voor de ref. Dukes 3 behoudt hiermee de eerste plaats en twee punten voorsprong op RRC. Over een maand, op zondag 12 mei om 13:00 uur, spelen ze de laatste wedstrijd in Utrecht tegen URC.

Dames 1 mocht het aan de Limietlaan in een lekkere pot rugby opnemen tegen de Lady Wasps uit Nijmegen. Hun verslag: “de wedstrijd begon goed en al snel stonden we met 5 – 0 voor. Maar de dames uit Nijmegen gaven de winst niet zomaar weg. De eerste helft bleef spannend en de ruststand was 15 – 7. In de tweede helft zorgen verschillende mooie acties ervoor dat de score opliep tot 34 – 7. Maar de Lady Wasps lieten hun koppie niet hangen en vochten hard terug. Uiteindelijk wonnen we deze heerlijke en felle wedstrijd met 46 – 22. Dank aan alle supporters die er waren, het was weer een mooie rugby dag!

Chick(s) of the match:
Annemieke Bouman, zij scoorde haar eerste (twee) tries! Elise Ganser, voor haar eeuwige vechtlust en betrouwbaarheid en Sharissa Kuurstra. Door haar try saving tackles liep de score van de tegenstander niet verder op!”

Speciale gasten waren Benthe en Farah van ons Turven team. Zij mochten als mascottes ons geluk brengen en dat lukte, gezien de eindstand, goed.

Na deze wedstrijd verzamelden alle aanwezigen zich met 200 inmiddels teruggefietste wielrijders van Le Tour du Fou Pedallant aan de toog. En daar hebben we geen foto’s van…

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.