Rugby The Dukes in voorportaal World Press Photo Den Bosch

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws

De serie foto’s van Dennis van de Sande zijn door de jury van de fotowedstrijd ‘Brabant in Beeld’ gekozen in de categorie Sport en hangen van 17 november t/m 9 december in Willem Twee.

Brabant in Beeld, wedstrijd en tentoonstelling
Met meer dan 10.000 bezoekers bleek de tentoonstelling Brabant in Beeld vorig jaar een mooi podium voor talentvolle fotografen. Dit jaar zonden bijna 600 fotografen meer dan 1000 foto’s in. De vakjury selecteerde 39 foto’s in zes categorieën van 17 inzenders.
In de categorie Sport is de serie foto’s over The Dukes, vorig seizoen 2017/2018 gemaakt door Dennis van de Sande, geselecteerd door de jury.

© Dennis van de Sande, Zeeland

© Dennis van de Sande, Zeeland

© Dennis van de Sande, Zeeland

© Dennis van de Sande, Zeeland

© Dennis van de Sande, Zeeland

Dennis zegt over zijn foto’s: “ In het weekend ben ik veelal rondom Brabantse rugbyvelden te vinden. Het mooiste om vast te leggen is de pure strijd die gepaard gaat met de rugbysport, waarbij het respect voor de tegenstander nooit uit het oog wordt verloren.”

Dennis wil via deze weg Jan Mulders bedanken, omdat hij hem op Brabant in Beeld heeft geattendeerd.

World Press Photo in Den Bosch
Het werk van de genomineerden van de ‘Brabant in Beeld’ fotowedstrijd is gelijktijdig met de World Press Photo tentoonstelling te zien zijn in de Willem Twee in Den Bosch.

In de categorie ‘Sport’ is de eerste prijs toegekend aan fotograaf Stephen McCarthy die voor Sportslife deze foto maakte:

© Stephen McCarthy, Sportsfile, Title: Steaming Scrum

Publieksfavoriet
De juryselectie is de tentoonstelling Brabant in Beeld. Maar daar blijft het niet bij. De wedstrijd duurt nog voort: het publiek bepaalt de winnaar! Via een stemmodule (app) kan iedereen op zijn/haar favoriete foto of serie foto’s stemmen t/m 2 december. De publiekswinnaar ontvangt een professionele Canon camera.

Meer info www.worldpressphotodenbosch.nl. Breng hier je stem uit Brabants Dagblad.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.