Privacy protocol

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Het klinkt behoorlijk Kafkaësk maar de overheid, die onlangs heeft besloten dat u permanent afgeluisterd mag worden en dat uw data gedeeld mag worden met democratische pareltjes als Turkije en Rusland, heeft besloten dat sportclubs een privacy protocol moeten hebben. Logisch, voor je het weet verkopen we de geboortedatum van uw kinderen aan de KGB en hebben we de poppen aan het dansen.

Helaas zijn ook wij gedwongen om mee te doen aan dit soort onzin van politici. Hieronder dus ons privacy beleid in het kort uiteengezet.

De gegevens die u met ons deelt worden slechts aan één partij ter beschikking gesteld: Rugby Nederland dat in zijn capaciteit als sportbond een geëigende partij is.

Na opzegging van leden zullen we er bij Rugby Nederland op aandringen dat de gegevens worden vernietigd.

De bewaartermijn van de door u aan ons beschikbaar gestelde gegevens is gelijk aan die van het lidmaatschap. Na afloop van het lidmaatschap en vereffening van zaken worden de gegevens vernietigd.

Voor deelname aan het spelersvolgsysteem, en dat klinkt een stuk spannender dan het in praktijk is, is geen extra toestemming vereist omdat het een intern systeem is. We delen de gegevens dus niet met derden.

Slechts de hoogstnoodzakelijke gegevens worden opgeslagen dus voor indeling in teams en facturatie noodzakelijke zaken als leeftijd, geslacht en adres etc.

Voor gebruik van foto’s op de website is voortaan ook toestemming nodig. Iedere ouder van een kind onder de 16 jaar én ieder lid van 16 jaar of ouder, zal dus gevraagd worden toestemming te geven voor het plaatsen van foto’s. Wij hebben de voorkeur voor een opt-out systeem (wie zwijgt stemt toe) maar op die manier kunnen we wel uw organen oogsten maar niet uw foto op een website plaatsen.

U kunt uw toestemming mailen naar: privacy@dukesrugby.nl

We gaan hier niet heel veel tijd in steken. Indien niet iedereen proactief naar ons mailt dat toestemming verleend wordt komt er gewoon een einde aan het plaatsen van foto’s, of we gaan met foto’s van een select groepje verder. Leuk is anders maar dan had u maar mensen met functionerende hersens moeten kiezen in het Europarlement.

Voorts heeft de wetgever bepaald dat u ten alle tijden gemachtigd bent om uw gegevens in te zien. Het is de vraag of Edith – onze geweldige ledenadministratrice – het leuk vindt als u om 3 uur ’s nachts aan haar keukentafel staat om te vragen of uw naam wel overal goed gespeld is maar dat zien we dan wel weer.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.