Een succesvol seizoen voor de Dukes Dames!

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Senioren

Na een rommelig seizoen in 2016/2017 besloten de Dukes Dames hun schouders eronder te zetten en nieuwe energie aan te boren. Thijs Gevers had ons vorig seizoen zien worstelen en stelde zich beschikbaar als coach en Iris kwam onze dames na (een periode van afwezigheid) weer trainen. De enorme ervaring en mooie karakters van deze kanjers zorgden voor structuur en continuïteit tijdens trainingen, wat zijn effect had op de wedstrijden. De pijlen werden gericht op de top 3 van de promotiepoule in de eerste klasse en dat is nu gelukt!

Tijdens de eerste fase bleven de dames groeien en dat was ook te merken aan de resultaten, op één wedstrijd na werd alles gewonnen; dat was een goede start!
In de promotiepoule werd het pittiger, “Castricum, RUS en Tilburg waren de teams waar wij ons het drukst om maakten. Vooral omdat dit teams zijn met enorm veel ervaring en wij nog best veel startende dames hadden, die hun eerste of tweede wedstrijd tegen zo’n team zouden gaan spelen.”
RUS wist bijna alle Bossche aanvallen tegen te houden en Castricum bleek ook een maatje te groot.. hoewel flinke tegenstand geboden werd, wonnen zij van onze dames. Dit waren wedstrijden waar veel van geleerd kon worden; de verdediging moest beter, de organisatie sneller en de aanval scherper. Dit alles had als resultaat een emotionele coach en een derde plek!

Thijs heeft al laten weten dat hij het volgende seizoen weer beschikbaar is om de dames te coachen; hij blijft zijn succesvolle systeem toepassen, hoewel hij er wel aan denkt het hier en daar ietwat aan te scherpen.
Iris heeft helaas laten weten dat ze moet stoppen met de trainingen, ze heeft haar handen vol met haar werk en nieuwe, eigen bedrijfje waardoor ze tijd tekort komt om twee avonden in de week in Den Bosch de trainingen te verzorgen.
Bij dezen direct een oproep: de dames zoeken een nieuwe, ambitieuze en enthousiaste trainer!

En tot slot;
Ik, Elize Dodmond, heb de afgelopen twee en een half jaar het teammanagement verzorgd voor de Dukes Dames. Daarnaast ben ik ook anderhalf jaar teamcaptain geweest, maar na vier jaar lid te zijn geweest van de Dukes, komt er voor mij een einde aan dit avontuur.
Met dit prachtige team hen ik van alles meegemaakt; samen gelachen, samen gebaald, samen gefeest en samen hoofdpijn gehad. Nu ga ik naar de omgeving van Nijmegen verhuizen, waardoor Den Bosch iets te ver weg is om op en neer te rijden.
Misschien komen we elkaar nog wel tegen, op of naast een rugbyveld. Ik zal de club en met name het damesteam blijven volgen en wens iedereen veel succes met alles wat er nog komen gaat! Bedankt voor de gezellige tijd!

Het teammanagement wordt volgend seizoen opgepakt door Josje Schepers, Lisa van Helvoort en Anne Eekels.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.