Dukes start Rugby Academy

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd

Beste Junior, Colt en/of ouders/verzorgers,

Jullie hebben er de afgelopen periode vast al een en ander over gehoord: The Dukes beginnen een Academy. Diep nadenken heeft geleidt tot de naam: Dukes Academy.

In de strijd om een dominante positie in het nationale rugby hebben wij besloten een ietwat afwijkende koers te varen. Waar veel clubs in de top investeren in het halen van spelers uit binnen en buitenland, investeren wij liever in onze eigen jeugd. Jullie dus. Wij weigeren te geloven dat onze jongens niet minimaal net zo goed, of beter kunnen worden dan de ingehuurde spelers van pakweg Hilversum of Gooi.

Veel van jullie spelen al vanaf jonge leeftijd rugby en zijn door hard werken in combinatie met een hele rij trainers gemaakt tot wat jullie nu zijn: competitieve rugbyers die in jullie leeftijdsklassen meedoen op het hoogste niveau.

Een deel van jullie heeft zelfs gekozen het schoolse leven in het teken van rugby te stellen en volgt zijn lessen aan het Rodenborgh/Rugby Academie Zuid.

Wie de RAZ volgt, en zijn trainingen en wedstrijden bij The Dukes volgt, is al zo’n 20 uur per week met rugby bezig. Dat is volgens de gangbare topsportnorm precies het aantal uren dat je nodig hebt om de top te bereiken. Probleem is echter momenteel, dat spelers die hun middelbare schoolperiode afronden op 16, 17 of 18 jarige leeftijd, qua wedstrijd en trainingsfrequentie terugvallen naar 4,5 uur per week. Terwijl ze eigenlijk tot hun 21ste die 20 uur per week hard nodig hebben. Daarnaast verandert met de leeftijd ook de trainingsbehoefte, het accent komt meer te liggen op trainen om te winnen en krachttraining.

Wat gaan we bieden?
Naast de twee vaste clubtrainingen worden Dukes Academy spelers nog twee keer per week getraind op skills. Een buitenlandse trainer wordt speciaal voor dit doel aangetrokken.

Daarnaast worden ze intensief begeleidt op gebied van krachttraining, voeding (diëtist) en gezondheid (fysiotherapie).

Op trainingsdagen zal een maaltijd beschikbaar zijn in een systeem dat vergelijkbaar is met dat van de RAZ .

Studiemogelijkheden en ruimte worden geboden.

Aan wie gaan we dat bieden?
Zoals het er nu voorstaat kunnen we ongeveer 5 spelers per jaar laten instromen in het programma. Dat is het maximaal haalbare voor één trainer. De kans bestaat echter dat er meer dan een trainer komt, in dat geval kunnen we de instroom vergroten. Doel is een evenwichtige selectie waarbij iedere leeftijd ruim vertegenwoordigd is. Eenmalig is de instroom dus 20 spelers in plaats van 5.

Let op!!! Dat het programma aansluit op de RAZ wil niet zeggen dat het gelimiteerd is tot RAZ spelers. Zij-instroom blijft, bij gebleken geschiktheid, ook gewoon mogelijk.

Wat gaan we vragen?
Commitment. Wie zich aanmeldt én geselecteerd wordt, moet zich beseffen dat hij een plaats krijgt in een unieke trainingsfaciliteit, waarin door The Dukes maximaal geïnvesteerd wordt. Wat we daar voor terugvragen is maximale inzet en blijvende commitment.

Betrokkenheid. Met name van ouders. Om een dergelijk traject op een verantwoordelijke manier uit te kunnen voeren is er een sterke betrokkenheid nodig tussen sporter, club, opleiding en ouders. De maatschappelijke carrière/opleiding van de sporter staat, tot aan z’n eerste miljoenencontract in ieder geval, voorop.

Waar we nu als organisatie behoefte aan hebben is een bijeenkomst met jullie, kandidaten met hun ouders. Op die bijeenkomst kunnen we elkaar bestoken met vragen. Ik kan me zo voorstellen dat u de behoefte heeft om antwoord te krijgen op een breed scala aan vragen, en ik weet dat wij behoefte hebben om een hele rits vragen aan u/jullie te stellen. Veel van onze vragen zullen van praktische aard zijn: over school en trainingstijden, welke dagen, het maaltijdensysteem en niet te vergeten, hoeveel behoefte is er.

De bedoeling is om samen te komen tot een fantastische aanvulling van het jeugdopleidingssysteem van Club en RAZ.

Ik wil graag iedereen die nu 16,17,18 of 19 jaar is plus alle eerstejaars senioren die de behoefte hebben hierbij betrokken te zijn én hun ouders uitnodigen om op dinsdag 15 mei om 19.30 uur in het clubhuis van gedachten te wisselen én aan te geven of je jezelf beschikbaar stelt voor selectie.

Aanmelden kan per e-mail op: secretaris@dukesrugby.nl

Namens Bestuur en Technische Commissie,

Eric van der Zande
Voorzitter RC The Dukes

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.