Wedstrijd Programma Dukes 1 Ereklasse 2020 – 2021

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Senioren

Het eerste heren team van Rugby Club The Dukes komt in het seizoen 2020 – 2021 uit in een Ereklasse competitie die anders is opgezet dan andere jaren.
Als gevolg van de Corona Pandemie ging in België het rugby later van start en de BeNeCup 2020 niet door. Daardoor mogen ook de vier topteams dit seizoen vanaf het begin deelnemen aan de competitie.

De opzet is dit jaar dat in de eerste fase – die loopt tot  begin februari 2021 – alle 16 teams één wedstrijd tegen elkaar spelen. Na deze 15 wedstrijden spelen de top acht en de onderste acht teams in de tweede fase weer één wedstrijd tegen elkaar. De bovenste twee teams spelen de finale om het landskampioenschap. De onderste teams…strijden tegen degradatie. De precieze degradatieregeling heeft Rugby Nederland nog niet vast kunnen stellen.

Dukes 1 start de competitie thuis tegen de tegenstander waarvan men vorig seizoen de laatste wedstrijd thuis nipt won: Dukes 1 – Amstelveense RC op zaterdag 26 september. Eindstand vorig seizoen 18 – 15 na een close game en een tegenstander waar we al jaaaaren tegen uit mogen komen (kijkt u maar naar de foto). Andere wedstrijden (thuis of dichtbij) in de eerste fase:

10 oktober: Dukes 1 – DIOK 1 (regerend landskampioen, gecoacht door ex-Dukes coach Andy Egonu).
7 november: Dukes 1 – Cas RC 1 (top vier afgelopen seizoen).
21 november: Dukes 1 – Haagsche RC 1 (dat zich zeer ambitieus versterkt heeft).
5 december: Dukes 1 – RFC Haarlem (de promovendus die duidelijk op de deur klopt).
9 januari: Utrechtse RC – Dukes 1 (maar 30 minuten over de A2 mensen).
16 januari: Dukes 1 – The Hookers (ook veel nieuwe gezichten).
23 januari: Oisterwijk Oysters – Dukes 1 (de derby tegen een versterkt Oysters).
30 januari Dukes 1 – RC Hilversum (der rekordmeister aus Hilversum).

De laatste wedstrijd in de eerste fase speelt Dukes 1 op 6 februari in Haren tegen RC Groningen. Dat is een mooi moment voor een weekendje weg.

Een aantal teams heeft (Hookers, HRC) heeft zich duchtig versterkt en of alle teams er in slagen tijdens deze pandemie voldoende versterking uit het buitenland te halen is de vraag. Overigens ook of de competitie gewoon doorgaat. We houden je op de hoogte. Alle wedstrijden (thuis en uit) van The Dukes 1 staan op de teampage en het complete programma van de Ereklasse staat hier.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.