Senior Rugby Academy’s

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Ook bij de vijf andere rugby academy’s zal vanaf september een senior academie worden toegevoegd aan het ontwikkelprogramma. De afgelopen twee jaar was The Dukes de enige rugby vereniging die – na de junior rugby academy voor middelbare scholieren – een senior rugby academy aanbood.

Deze week hebben Rugby Nederland en de Rugby Academy’s in ons land een akkoord gesloten over het uitbouwen van alle ontwikkelingsprogramma met een ‘senior programma’, voor spelers van 17 tot 21 jaar. De programma’s starten in september.

De huidige Rugby Academy’s verzorgen al jaren het ontwikkelingsprogramma voor rugbytalenten in de middelbareschoolleeftijd. Dat gebeurt in zes Regionale Trainings Centra (RTC). Voor de nationale top “Onder 20” verzorgt de rugbybond zelf het Nationale Trainings Centrum (NTC). Samen vormt dit het Pathway To The Top in het Nederlandse rugby en dit heeft de afgelopen jaren geleid tot steeds beter opgeleide en presterende Nederlands selecties.

Vastgesteld is dat de aansluiting tussen deze twee programma’s (RTC’s en NTC) ontbrak; de doorstroming en doorontwikkeling van veel talentvolle spelers die met succes het huidige (junior) programma van de Rugby Academy’s hebben doorlopen, stagneert. Enkele spelers vervolgen hun opleiding in het buitenland en gaan zo ook verloren voor de hoogste competitie in Nederland. Kortom, voor de oudere talenten die het eindexamen achter de rug hebben, maar waarvoor het NTC (nog) niet haalbaar is, is een specifiek ontwikkel-aanbod nodig.

In samenspraak met enkele initiatiefnemers (onder meer met de oprichter Eric van der Zande van “Senior Academy Zuid”, in Den Bosch) zijn Technisch Directeur Hein Kriek van Rugby Nederland en de gezamenlijke Rugby Academy’s gekomen tot een akkoord waarbij een ‘senior programma’ wordt toegevoegd aan het Pathway en wordt uitgevoerd door de bestaande Rugby Academy’s.

De eerste regio’s waar dit programma vorm krijgt zijn Zuid (waar het bestaande initiatief Senior Academy Zuid en de Rugby Academy Zuid de handen ineenslaan), Midden (Rugby Academy Midden Oost) en ZuidWest (Rugby Academy Zuid West).

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.