Wat doe jij nu…Pleuni Kievit

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Hoe houd jij jezelf fit in deze ‘trainingsloze’ tijden? Wat zijn de gevolgen van deze pandemie voor jou? We vroegen het een aantal Dukesleden. Om te beginnen Pleuni Kievit, speelster van het Nederlands Team, die in januari een profcontract tekende bij een team in Japan.

Helaas ging rugby in Japan niet door. Wat doe je – nu alles stil ligt – om de tijd door te komen? 
“Toen de vluchten vanuit buiten Europa naar Nederland geschrapt gingen worden, begon ik pas te beseffen wat er echt aan de hand is in de wereld. Vanaf dat moment ben ik serieus gaan nadenken om terug naar Nederland te gaan. Doordat ik het zelf heel moeilijk vond om het besluit te nemen, heb ik ook naar familie en vrienden geluisterd. Uiteindelijk heeft dat mede het besluit doen nemen om het avontuur te beëindigen.
 
Het is bizar dat ik meer van Nieuw-Zeeland heb gezien dan Japan zelf! Maar dat bewaar ik voor een volgende keer, haha!
 
Nu ik weer thuis ben, train ik eigenlijk nog dezelfde dagen als in Japan. Ik probeer in dat ritme blijven, mede om enigszins een ritme aan te houden. Zo ben ik wel 5-6 dagen in de week bezig met trainen, je moet iets. Naast het trainen lig ik in de zon, kijk ik Netflix en kook ik elke avond. Helaas kan ik op het moment niet afstuderen of werken als beeldredacteur dus is het voornamelijk trainen en niksen.”
 
En wat doe je om fit te blijven?
“Om fit te blijven heb ik een persoonlijk schema van de club uit Japan gekregen. Dit is voor mij wel een houvast. Ondanks dat je niet weet wanneer er weer gespeeld mag worden, ben ik wel gemotiveerd om mij aan het schema te houden. Je leeft nog wel gewoon als een topsporter alleen is de situatie heel anders.” 
 
Wat zijn je toekomstplannen?
“Ik hoop heel erg dat ik eind augustus weer naar Australië kan om de AON Uni Sevens Series met University of Queensland te spelen (red.: een van de sterkste dames 7’s rugby-competities ter wereld). Je bent straks bijna een jaar aan het trainen zonder echt een toernooi te hebben gespeeld. Dat is mentaal wel lastig. Ondanks dat ik wel of niet naar Australië ga, begin ik 1 september met afstuderen aan de Johan Cruyff Academy (Hogeschool van Amsterdam). Als ik na de winter daarmee klaar ben, is de kans groot dat ik in 2021 naar Japan vertrek. Na één maand gespeeld en getraind te hebben voor de club, waren ze toch erg positief. Dit maakte het voor mij ook makkelijker om nu naar Nederland terug te gaan.”
 
Wanneer zien we je weer bij The Dukes?
“Als de seizoensafsluiting in juni doorgaat, ben ik daar zeker te vinden! Het kan ook zo zijn dat je mij nu al shuttles ziet rennen op het veld.
 
Maar het belangrijkste op het moment is, stay safe!”

Pleuni in Nieuw-Zeeland met teamgenoten van de University Of Queensland.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.