Wedstrijdverslag Dukes 4 – Wasps/Wallabies/Tilburg

 In Clubnieuws, Nieuws Senioren, Rugby Nederland

Wie afgelopen zondagmiddag storm Dennis trotseerde voor een wandeling rond de Bossche binnenstad, kon langs de Hekellaan zomaar getuige zijn van een treffen van welhaast mythische proporties in de 4e klasse Plate van ‘s Neerlands Heeren rugby competitie. Daar, in de groene, door kastanjes omzoomde vallei aan de voet van de Bossche stadswal, traden de koene ridders van Dukes 4 aan tegen een soort Vreemdelingenlegioen met rugbyers uit minstens drie verschillende provincies: Wasps (Nijmegen), Wallabies (Venlo) en Tilburg (Tilburg).

En als die wandelaar even op de stadswal zou blijven staan om te genieten van dit malse stukje rugby, zou hij (of zij) gezien hebben dat het Vreemdelingenlegioen met de wind in de rug mocht beginnen, en door middel van een uitgekiende tactiek op voorsprong kwam. Twee penalties werden feilloos door de palen gekickt. Wellicht zou de wandelaar het hoofd afkeurend geschud hebben: in ‘s-Hertogenbosch houdt men niet van dit soort doortrapte fratsen. Knokken tot je voorbij de tryline bent, luidt het devies. Maar de stand op het scorebord loog niet: 0-6.

Het is voor die wandelaar te hopen dat hij zijn (of zij haar) weg niet bij die 6-0 stand heeft vervolgd, want er stond nog een hoop te gebeuren! De 5-6 bijvoorbeeld, gedrukt door Ronald Kantelberg na een puik staaltje scrummen van de Bossche voorwaartschen. En de daarop volgende Bossche try’s van Redouan Kalai Lama (na goed voorbereidend werk van rebuterend fly-half Robert van Schayk), Mark van den Berg en, opnieuw, Ronald Kantelberg.

Maar ook de tegenstander wist nog wat punten te drukken, waardoor de stand 10 minuten voor tijd op een zinderend spannende 22-21 stond. Beide teams knokten voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk trokken de Gelderlanders/Limburgers/Kruikenzeikerds aan het langste eind: via een dubieuze penalty (want voorafgegaan door een Gelderse/Limburgse/Tilburgse knock-on) in het staartje van de wedstrijd, kickte het Vreemdelingenlegioen zichzelf te elfder ure naar een 24-22 overwinning.

En terwijl onze wandelaar vergenoegd zijn (of haar) weg door ons mooie ‘s-Hertogenbosch vervolgde, hieven aan de Limietlaan 2 Wasps, Wallabies, Kruikenzeikerds en Dukes eensgezind het glas op een pracht van een pot rugby.

Man van de wedstrijd: Ronald Kantelberg
Rape-train: Chris Verwoerd
Natte Krant: Natte Krant

 

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.