Verslag Dukes 1 – RC Waterland

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws Senioren

Zaterdag 30 november trad Dukes 1 aan tegen RC Waterland uit Purmerend. De teams namen het dit seizoen voor de vierde keer tegen elkaar op (twee keer in de voorbereiding en een keer in de poulefase). Alle drie de voorgaande wedstrijden werden gewonnen door The Dukes. Door een flink aantal blessures, was Waterland bovendien genoodzaakt de selectie aan te vullen met veel invallers uit het tweede team (dat uitkomt in de derde klasse).

Nadat de Ereklasse-competitie een maand had stilgelegen, stonden de spelers van The Dukes te popelen om weer eens een potje rugby te spelen. Dat, en het feit dat tientallen leden van de Club van 100 langs de lijn stonden, zorgde voor een goede motivatie, en dus wonnen The Dukes ook hun vierde confrontatie met RC Waterland dit seizoen.

Hieronder staan twee artikelen over de wedstrijd, uit het Brabants Dagblad en het Noord Hollands Dagblad van 2 december.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door deze uitslag staat Dukes 1 nu op de tweede plek in de Trophy Poule van de Ereklasse, op 5 punten achter RC Eemland. Komende zaterdag (7 december) volgt de uitwedstrijd in en tegen Amstelveense RC (4e plaats). Op 14 december sluit Dukes 1 het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 3 (op 1 punt achter The Dukes): Oemoemenoe uit Middelburg.

Deze wedstrijd werd ook afscheid genomen van Coen van Rossum. Coen verhuist naar Frankfurt in Duitsland.

Na jaaaarenlang voor The Dukes gespeeld te hebben zoekt hij nu daar een vereniging. In het sfeervolle clubhuis werd hij door zijn teamgenoten in het zonnetje gezet en ontving een toepasselijke kalender.

Uit die kalender hebben we absoluut geen foto’s, maar hieronder wel wat foto’s van Coen in actie de afgelopen jaren. Bedankt maat.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.