Junioren spelen Development Cup

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws, Nieuws Jeugd

Zaterdag is de eerste wedstrijd voor de nieuwe Development Cup gespeeld. Rugbyen leer je vooral door te ,…….juist, rugbyen. In de reguliere competitie komen we niet verder dan hooguit 15 wedstrijden per seizoen en dat is te weinig.

Rugbyclub Breda, de Haagsche Rugbyclub, RFC Haarlem , de Utrechtse Rugbyclub en The Dukes hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten om samen de Development Cup te gaan spelen.

In eerste aanleg gaat het om de junioren, ze spelen allemaal een keer tegen elkaar waardoor er dus vier extra wedstrijden op het programma verschijnen. We hopen natuurlijk dat er meer initiatieven gaan ontstaan om de jeugd aan voldoende wedstrijden te helpen.

De premiere van de Development Cup vond plaats in Haarlem tussen de plaatselijke RFC Haarlem en The Dukes. Twee aan elkaar gewaagde teams die op het scherpst van de snede de confrontatie aangingen. Het was de verdienste van de sterk oplopende Haarlemse verdediging dat de Dukes maar zelden in hun spel kwamen. Op hun beurt brachten de junioren de koppenstamptrainingen van Douwe nagelhard in de praktijk waardoor er op de tryline van de Dukes minutenlang op de deur gebeukt werd zonder dat er iemand opendeed. Uiteindelijk waren het individuele acties die het verschil maakten. Mooi dat we zo toch weten te winnen maar we zien toch liever het collectief uitblinken.

Eindstand 14 – 24 in het voordeel van de Bosschenaren.

Hart van Nederland van SBS6 heeft een stukje over de wedstrijd uitgezonden op zaterdagavond. Dat stukje zie je hier (als onderdeel van de uitzending).

Volgende week volgt in Den Haag het tweede deel van de eerste speelronde, daar neemt Breda het op tegen de Haagsche Rugbyclub.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.