Jeugdteams promoveren naar hoogste niveau!

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd

In de jeugdcompetitie zijn verschillende niveaus. Je speelt pas vanaf je 12e jaar competitiewedstrijden in drie leeftijdsklassen en er bestaan per leeftijdsklasse verschillende niveaus. Daardoor komen teams van gelijke sterkte zo veel mogelijk tegen elkaar uit. Het seizoen is – net als bij de senioren – verdeeld in twee fasen. Na de eerste fase kan een team naar een andere niveau promoveren of degraderen. Het hoogste niveau is de Cup competitie. De nummers 1 en 2 daarvan strijden in de finale om de landstitel.

Op zaterdag 9 november speelden onze jeugdteams de laatste competitiewedstrijden uit de eerste fase. Om de eerste plaats in de Cup te behouden moesten de Colts (jonger dan 18 jaar) winnen van Eemland. Om te promoveren naar de Cup competitie moesten de Junioren (jonger dan 16 jaar) en de Cubs (jonger dan 14) winnen van RRC respectievelijk Oemoemenoe. Alle drie de teams wonnen hun thuis wedstrijden – de uitslagen staan hier – en dit betekend dat in de 2e fase van de jeugd competitie in elke leeftijdsklasse één jeugd team van The Dukes uitkomt op het hoogste niveau.
Dat is de eerste keer in de historie van onze club en het resultaat van jarenlang heel hard werk. Iedereen – ouders, teammanagers, trainers, vrijwilligers, bestuursleden en alle spelers – die daar de afgelopen jaren zijn steentje aan heeft bijgedragen: heel erg bedankt.

Nu handhaven op dit niveau. Want het moeilijkste is niet om in de top te komen, maar om er te blijven. Dit met behoud van de afspraken dat in onze jeugd elke speler speelt en het niet gaat om winnen, maar om leren. Veel succes in de 2e fase van de competitie dames en heren!

Hieronder de eindstanden van de teams. De andere teams eindigden in hun competitie als volgt:
Colts 2: derde plaats
Junioren 2: tweede plaats
Junioren 3: vierde plaats
Cubs 2: vijfde plaats

Inmiddels staat het geactualiseerde wedstrijdprogramma op de webpage van de diverse teams, op de website en in de agenda van de club.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.