Pleuni downunder

 In Clubnieuws, Dukes Abroad, Dukes in Media, Nieuws Senioren

Team UQ (University of Queensland), het team van onze eigen Pleuni Kievit, staat bovenaan in de AON Uni 7s Series, met nog een ronde te gaan.

In deze competitie nemen de 7s teams van tien universiteiten het tegen elkaar op over vier rondes. Aan iedere ronde nemen alle team deel, en spelen de twee beste teams van die ronde tegen elkaar in de finale. Van de drie rondes die nu zijn gespeeld, heeft Pleuni’s Team UQ telkens de finale gehaald, waarbij ze één keer hebben gewonnen en twee keer tweede zijn geworden.

Behalve de winst van iedere ronde, strijden de teams ook voor het overall klassement. Hierin staat Team UQ momenteel bovenaan, met zes punten voorsprong op Sydney University en Griffith University.

Afgelopen weekend is de derde ronde van de AON Uni 7s Series gespeeld.

Team UQ versloeg daarin achtereenvolgens: University of Technology Sydney (27-12), Bond University (17-12), University of New England (38-0), University of Canberra (25-5), and Griffith University (22-12), en plaveide zo de weg naar de derde finale op rij.

Helaas voor Pleuni en haar team, bleek Sydney University in de finale met 19-5 te sterk.

Pleuni speelde een belangrijke rol in het succes van Team UQ. Met maar liefst zeven tries in zes wedstrijden, was ze (gedeeld) topscorer van haar ploeg in deze ronde!

De allesbeslissende laatste ronde vindt plaats in Canberra op 26-27 oktober. Met een voorsprong van zes punten op Griffith University en The University of Sydney, moeten Pleuni en haar team in die ronde minimaal de vierde plaats weten te halen, om het overall klassement als winnaar af te sluiten.

Met een topper als Pleuni in de gelederen, moet dat geen enkel probleem zijn!

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.