Dukes – Royal Welsh

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid – ‘s-Hertogenbosch werd bevrijd op 27 oktober 1945 – speelde de Dukes een rugby wedstrijd tegen een selectie van de Royal Welsh, het onderdeel van het Britse leger dat de stad bevrijdde.

Na ‘s-ochtends in het clubhuis samen met de Welsh spelers met een ontbijt de halve finale van het wereldkampioenschap – Wales vs. Zuid Afrika – te hebben bekeken werden bij het monument de ‘running soldiers’ aan de Hekellaan de oversteek van de Zuid-Willemsvaart herdacht. Hier begon de bevrijding van de binnenstad, de laatste gevechten bij de bevrijding van Den Bosch.

Vervolgens liepen alle aanwezigen – waaronder heel veel Dukes leden – terug naar het veld voor de wedstrijd. The Dukes wonnen (voor de eerste keer) maar het was vooral een prachtige sportieve herdenking. Alle foto’s staan op de website. Maar hieronder een paar bijzondere exemplaren.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.