Derby tussen The Dukes en Oisterwijk Oysters is geen moment spannend

 In Dukes in Media, Nieuws Senioren

The Dukes was in de ereklasse veel te sterk voor Oisterwijk Oysters. De Bosschenaren wonnen met 83-12. Halverwege was de stand al 52-0.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong dankzij Bart Mommers. De 25-jarige was niet de houden door de gasten. Hij drukte in het eerste kwartier twee try’s. Omdat aanvoerder Maarten van Osch beide conversies tussen de palen trapte was de stand 14-0. In het vervolg van de eerste helft liep The Dukes steeds verder weg, dankzij nog een try van Mommers, drie try’s van Corne Lindeque, een try van Gyan van den Bogert en eentje van Lex Janssen. Omdat Van Osch ook nog vier conversies tussen de palen schoot was de ruststand: 52-0.

Een aantal Bossche supporters vond het jammer dat de derby zo verliep. ,,Het is een saaie wedstrijd, zonde. Eigenlijk gaat het te makkelijk.” Na rust werd het niet meer spannend. Wel kregen de Oysters applaus toen ze op het scorebord verschenen. Ralf Steenbakker maakte twee try’s en schoot een conversie tussen de palen. De concentratie bij The Dukes was in de tweede helft minder, maar toch bleven de Bosschenaren de bovenliggende partij. Er volgden nog vijf try’s van de thuisploeg. Lars Linnenbank, Fidias Efthymiou, Douwe Meulenbeld, Daan Swart en Coen van Rossum drukten allen een try. Machiel van Kolck raakte na rust allebei de palen bij een conversie, maar schoot er ook twee tussen de palen. Dat laatste deed Van Osch ook nog een keer. Zo werd de derby die eigenlijk geen wedstrijd was afgesloten met 83-12.

Bron: Brabants Dagblad 12 oktober 2019

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.