Uitslagen

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Afgelopen weekeind mochten – eindelijk – alle Dukes teams weer in actie komen voor de competitie.

Dukes 1: Dukes – ’t Gooi 21 – 43

Dukes Dames 1: Dukes – Eindhoven Lions 134 – 17

Dukes 2: HRC – Dukes 36 – 3

Dukes Dames 2: Dukes – Blue Panther Dogs 32 – 36

Dukes 3: RRC – Dukes 29 – 31

Dukes 4: The Wasps 1 – Dukes 108 – 0

Colts

Colts 1: Amstelveense RC – Dukes 14 – 21

Colts 2: Dukes – SBN 15 – 36

Junioren

Junioren 1: Dukes – Amstelveense RC 29 – 12

Junioren 2: Haarlem – Dukes 10 – 29

Cubs

Cubs 1: Dukes – Haarlem 45 – 12

Cubs 2: HRC – Dukes 24 – 7

Onze Colts wonnen afgelopen zaterdag de uitwedstrijd in Amstelveen. Hierdoor hebben zij nog één (1) puntje nodig hebben om weer de eindstrijd om het Nederlands Kampioenschap te bereiken. Dat moet dan gebeuren in een van de komende twee thuiswedstrijden tegen de directe concurrenten Eemland (komende zaterdag) of Haagsche RC (zaterdag 6 april).

Dukes 1 speelde een goede thuiswedstrijd tegen Nederlands Kampioen ’t Gooi. Weliswaar een nederlaag maar beide teams speelden voluit een mooie en felle wedstrijd. Op deze website kun je ook het verslag uit het Brabants Dagblad lezen.

Alle teams gaan nu de laatste wedstrijden van dit seizoen spelen. Dat gaan Dukes 1 en de Colts voorlopig doen zonder Gyan van den Bogert, Douwe Meulenbelt, Jaap van der Vleuten, Miggel Voets en Daan Stuijfzand.

Jaap speelt met het Nederlands team-onder-20 vanaf 30 maart in Coïmbra (Portugal) het Europees Kampioenschap U20. Gyan, Douwe, Miggel en Daan spelen vanaf 12 april in Kaliningrad (Rusland) het Europees Kampioenschap U18 met Nederland-onder-18. We zullen de wedstrijden vermelden in het wedstrijdprogramma. Voor meer informatie kun je de website van Rugby Europe raadplegen (inclusief de livestreams). Veel succes mannen!

Komende donderdag 28 maart om 20:30 uur spelen Dukes 1 en 2 een selectiewedstrijd tegen elkaar om de teamsamenstelling voor de laatste wedstrijden van dit seizoen te bepalen.

Dit weekend start ook de derde fase van de competitie voor Cubs 2 met een thuistoernooi tegen het cluster Haarlem/Smugglers en RC Den Helder. De weekenden daarna worden deze wedstrijden gespeeld in Haarlem (zaterdag 6 april) en Den Helder (zaterdag 13 april).

Afgelopen zondag was het ‘Ladies Day’ volgens The Dukes Dames: beide teams speelden thuis. Dames 2 verloor – na een spectaculaire inhaalrace – van Blue Panther Dogs. Daarna trad Dames 1 aan tegen de Eindhoven Lions (die damescompetitie is beestachtig goed) en ondanks een heftig tegenstribbelen van de Eindhovense Dames was er op een gegeven moment geen houden meer aan. De full-back van de tegenstander moest verbaal en fysiek zo veel gaten stoppen dat ze (helaas) geblesseerd moest uitvallen. Verder vielen op: de onstopbare hand-offs van Wobke, de rucks van Barbara en het geweldige enthousiasme van Eindhoven bij de score van hun derde try ver in de tweede helft. Ondanks het grote verschil in de eindstand een hartstikke leuke wedstrijd van beide teams. Klasse dames.

The Dukes 3 benutte zijn laatste kansje op promotie door in Rotterdam koploper RRC 2 te verslaan. Komende zondag moeten ze daarvoor ook winnen van nummer drie de studenten van Thor in Delft. Klein aandachtspuntje voor onze heren: Thor won afgelopen zondag met 120 – 0 van URC 2. Succes!

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.