Onze nieuwe development trainer stelt zich voor

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Ik ben Joost Kuppens, woonachtig in Den Bosch samen met mijn vrouw Joyce en zoontje Jules.

In het dagelijks leven houd ik me bezig met diverse takken van sport voor het door mij opgerichte bedrijf Sport Approved.  Vanuit deze organisatie hou ik me bezig met geven van rugbytrainingen en clinics, opleiden van rugbytrainers, organisatie van rugbykampen, strength&conditioning trainingen, begeleiden van sporttrainers op pedagogische vaardigheden en coördinatie van topsport voor Gemeente ‘s-Hertogenbosch.  Rugby Academy Zuid, Rugby Nederland, World Rugby, NOC*NSF en Gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn hierbinnen een aantal van onze vaste samenwerkingspartners.

Als ik niet aan het werken ben, maak ik graag tijd om zelf lekker te sporten. Hardlopen, zwemmen, mountainbiken en krachttrainingen behoren voor mij tot dagelijkse routine en zo nu en dan speel ik zelf nog rugby. Daarnaast ben ik een enorm carnavalsfanaat en dus ook lid van de Oeteldonksche Club van 1882!

Rugby verleden
Op 14 jarige leeftijd begon ik met rugby in Boxtel bij RC Ducks waarbij ik enkele jaren samenspeelde met de jeugd van Rugby The Dukes in een clusterteam. Vanaf mijn 16e begon ik daar met geven van trainingen. Wegens mijn studie in Utrecht verhuisde ik na 10 jaar Ducks naar de Domstad waar ik vijf jaar speler/trainer ben geweest bij eersteklasser USRS.  Enkele jaren geleden kwam ik terug in Brabant wonen en was ik voor 1,5 seizoen speler/trainer voor RFC Oysters.  Als rugbyspeler kwam ik als beste tot mijn recht op de positie van flanker maar ook als lock heb ik veel minuten gemaakt.

Opleidingen
In mijn ontwikkeling als rugbytrainer en coach heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd met als belangrijksten:
– Rugby Coach niveau 1 t/m 4 vanuit Rugby Nederland
– Strength & Conditioning coach niveau 1 en 2 vanuit World Rugby
– Diverse cursussen over Motorisch Leren en Athletic Skills
– Master Sportbeleid & Sportmanagement, Universiteit Utrecht.

Development trainer bij Rugby The Dukes
Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan in mijn nieuwe rol bij Rugby The Dukes. Lekker op de fiets naar de trainingen! 🙂
De functies die ik ga vervullen laat zich denk ik het beste omvatten in de titel ‘development trainer’. Ik zal namelijk proberen de doorstroom te bevorderen van spelers uit het 3e en 2e team naar een hoger team en ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van spelers én trainers in de oudere jeugdteams. Deze functie is vooral ondersteunend aan het huidige kader.

Het is voor mij een eer om te mogen samenwerken met de vele professionele en energieke trainers en talentvolle rugbyers die deze vereniging heeft!

Tot snel!

Groet,
Joost Kuppens

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.