Eddie van Ravesteijn zamelt geld in voor de strijd tegen MS

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Eddie van Ravesteijn – speler van Dukes 4 – beklimt de Kilimanjaro om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS. Hier zijn oproep aan The Band of Brothers. Wij steunen zijn oproep helemaal. Als tegenprestatie verwachten we natuurlijk van Eddie wel een mooie Dukes foto vanaf de top van de Kilimanjaro

Beste Rugby vrienden,

Voor degenen die mij niet kennen een korte introductie. Na mijn rugby debuut op mijn 18e voor het HAS team, speel ik sinds mijn 25e voor de Dukes en heb in de afgelopen 22 jaar alle teams doorlopen met als hoogtepunt spelen voor Dukes 1 in het jaar dat we promoveerden naar de ereklasse. Uiteraard ben ik vereerd dat ik met de Legends heb kunnen spelen en dit jaar zal ik mijn wedstrijdjes meepikken in Dukes 4. Naast het rugby heb ik twee marathons gelopen en in 2012 de officeuze (afgelaste!) elfstedentocht geschaatst.

Ook dit jaar heb ik een uitdaging op het menu staan. Begin Oktober ga ik de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. De top van deze berg ligt op 5895 meter! De luchtdruk is daar slechts 40% en daardoor wordt zuurstof inname lastiger. Daarbij kunnen de temperaturen ’s nachts mogelijk dalen tot -15°C.

Waarom ben ik hier nu over aan het opscheppen? Mijn zusje, die in haar studenten tijd nog met de dames van RRC heeft gespeeld, heeft MS (Multipele Sclerose), een onomkeerbare aandoening aan het zenuwstelsel. Haar fysieke mogelijkheden staan in schril contrast tot waar vele van ons toe in staat zijn. Ondanks dat zij een goed leven heeft, brengen de beperkingen van deze ziekte bij haar en haar lotgenoten regelmatig ook groot verdriet met zich mee. Om deze reden heb ik mijn nieuwe uitdaging verbonden aan een doel. Namelijk zo veel mogelijk geld binnen halen voor onderzoek naar deze ziekte. En ik dacht waar kan ik beter zijn dan bij de Band of Brothers. Als ieder Dukes lid één biertje afstaat dan hebben we met zijn allen al een mooi bedrag bij elkaar.

Mijn vraag dus aan jullie om mij te sponsoren, en werkelijk iedere euro is welkom!! Dus klik op de link hieronder om een donatie te doen.

https://your.moves.ms/projects/climbing-against-multiple-sclerose-ms

En nog even voor de duidelijkheid: Jullie donatie wordt voor 100% besteed aan onderzoek naar MS. De expeditie naar de Kilimanjaro wordt door mijzelf gefinancierd.

Met Ovale Groet,
Eddie van Ravesteijn

 

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.