Moddermaskers in Dommelen

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Terwijl het derde en vierde team in Tiel en Utrecht speelden en onze vrijwilligers 250 (!) wielrenners voorzagen van bier en pasta speelden enige Dukes in de modder. Kwalleballen wordt jaarlijks in Dommelen georganiseerd met medewerking van Rugby Club The Vets en het is een soort van rugby: modderworstelen met juten zak gevuld met zand.

Afgelopen zondag speelden dus wat jeugd, dames en een senioren team deze nobele ‘sport’. De Mini’s en Benjamins werden eerste en de Turven werden tweede. Het debuterende seniorenteam (Team “Lomp en Lelijk”) bestaande uit papa’s en een mama schopten het tot de finale! Daarin werd met een golden try verloren van een lokaal team met jonge sportschool freaks dat al 10 jaar in de finale staat.
En ook The Dukes Dames waren aanwezig. Er werd gesmeten met een jute zak en lichamen van vreemden. Geschreeuwd voor het eigen team en soms ook als afleiding voor de tegenstander. Maar er werd ook gedoken, geglibberd en gegleden door de modder om alle punten binnen te harken. Het resultaat mag er zeker wezen. Onze dames hebben de 4e plek weten te bemachtigen!

Het was een prachtige dag met die zon erbij. Enne – voor de geinteresseerden voor de volgende editie – modder is goed voor je huid. Gelukkig hebben we de foto’s nog, Linneke.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.