Finn meets Leigh Halfpenny

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd

Zoals we in DigiDukes 5 van dit jaar schreven kreeg onze Mini-speler Finn Kanis via de stichting ‘Make a Wish’ de kans zijn idool Leigh Halfpenny te ontmoeten. Hier lees je meer over de aanleiding van dit bezoek en hieronder het verslag van Finns bezoek aan Leigh bij zijn Scarlets team in Wales.

Op de eerste dag werden wij ‘s-ochtends om 7.30 uur met de taxi opgehaald en naar het stadion van de Scarlets gebracht. Finn was ontzettend zenuwachtig.
Na een uur rijden kwamen we aan. We werden ontvangen door iemand van ‘Make a Wish’ Engeland en de persvoorlichter van de Scarlets. Na een rondleiding mochten we de bestuurskamer in en daar zaten alle belangrijke mannen. We werden heel hartelijk ontvangen en de coaches, trainers enzovoort wilden alles weten van Finn. Ze hebben Finn opgepakt en vastgehouden en zo een foto gemaakt. Ze vonden het erg bijzonder dat Finn Leigh Halfpenny wil ontmoeten. Dat vonden ze echt heel leuk.

Nu mochten we de spelers van de Scarlets gaan ontmoeten. De coach nam Finn mee voorop. Finn had het niet meer. We kwamen een zaal binnen en daar zaten al de rugbyspelers keurig in een rij. Niemand keek om. De coach nam Finn mee naar voren en stelde Finn voor. Er was al een soort van krantenbericht naar het team uitgegaan dus ze wisten natuurlijk al wie hij was. Ook het filmpje hadden ze bekeken. Finn kreeg een applaus van de spelers. We waren stiekem aan het zoeken waar Leigh Halfpenny zat en ineens stond hij op. Dat gezicht van Finn…eindelijk daar was hij dan. Leigh was net zo zenuwachtig als Finn. Alle spelers kwamen Finn en ons een hand geven en liepen naar buiten. Daar hebben we eerst een teamfoto gemaakt met Finn erbij, supergaaf. Daarna mocht Finn mee gaan trainen. Eerst even met Leigh, daarna met de coach en de trainers. Finn had natuurlijk zijn Dukes shirt aan maar het was erg koud. De trainer stuurde iemand naar de shop om een vest te halen van de Scarlets, Finn zijn ogen werden nog groter. Na de training (deze was kort omdat ze energie moesten sparen voor de wedstrijd van de volgende dag) lag er een shirt van de Scarlets klaar die door elke speler werd voorzien van een prachtige handtekening. Finn heeft zoveel handdrukken en knuffels gekregen. Hij zei “Mam, ik ga me nooit meer wassen” na de training konden we nog even genieten van het kicken van Leigh. Niet normaal wat hij daar liet zien. Finn keek zijn ogen uit en wij ook. Prachtig om te zien hoe hij zich bij elke kick voorbereidt.

“Truly humbling to meet @finn__kanis and his family today, was a pleasure to have him at the team run and looking forward to them being at the game tomorrow, what a legend! @makeawishuk

— Leigh Halfpenny @leighhalfpenny

Hierna nam Leigh Finn mee naar DE kleedkamer. Super om te zien hoe alles keurig klaar is gelegd voor de wedstrijd van de volgende dag. Alles op een vaste plaats. Finn had veel vragen voorbereid. Vragen als ‘Hoe lang hij rugby speelt, wie zijn favoriete speler is?’ en ‘Wat zijn lievelingseten is?’ (Spaghetti Bolognese, net als Finn) na nog -tig foto’s te hebben gemaakt en handen gegeven te hebben ging Leigh nog even iets halen voor Finn. Ook hier mogen ze net als bij The Dukes niet met noppen-schoenen naar binnen. Hij ging zijn schoenen halen en gaf deze aan Finn. ‘Voor jou’ zei hij en ‘ik hoop dat ze jou net zoveel geluk brengen als mij’. Nou dat was wel even een momentje hoor. Hij heeft ook nog een gesigneerde bal van de Scarlets gehad dus zijn dag kon niet meer stuk.

De volgende dag om 14.00 uur werden we weer in het stadion verwacht. We kregen een lunch met het team voorafgaand aan de wedstrijd. Finn was echt heel blij. Na de lunch mochten we kijken naar de wedstrijd. Jongens wat een geweldige dag en wat een ongelooflijk fijn team, waarvan de meeste gewoon even een praatje met ons kwamen maken.

En thuis in Nederland hangt de Band of Brothers op de training natuurlijk aan Finn’s lippen terwijl hij verslag doet van zijn weekend. Mooi en ontroerend. Dave kreeg als dank voor al zijn steun de Wales bal, gesigneerd door alle spelers van de Scarlets. Hier enkele foto’s op Flickr.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.