Eindstand fase 1 en vervolg jeugdteams

 In Clubnieuws, Nieuws, Nieuws Jeugd

Competitie opzet
De jeugd speelt gedurende het seizoen in drie fases in vier categoriën: de Cup, Plate, Bowl en Shield-competities. Nu de eerste fase is afgerond worden de teams opnieuw ingedeeld. Hierover heeft ons bestuur een mededeling ontvangen van Rugby Nederland: er moeten nog veel wedstrijden worden ingehaald. Hierdoor kan de bond de nieuwe indeling pas na 25 november maken. Daarom start de 2e fase van de jeugdcompetitie op zaterdag 2 december. Om te zorgen voor genoeg speelrondes is besloten dat in deze fase de poules uit zes teams bestaan. Hierdoor kunnen alle wedstrijden in de weekenden gespeeld worden en blijft het mogelijk de jeugdcompetitie af te ronden met play-off’s (bij de jeugd moet je ook rekening houden met vakantieperiodes). Misschien dat hiervoor de poule-indeling van Cup, Plate en Bowl categorieën wordt aangepast. Daarover worden we de komende weken ingelicht. De seizoensplanning voor de jeugd is al gewijzigd. De nieuwe planning staat op de website van Rugby Nederland.

Zodra we meer weten over de categorie- en poule-indeling plus het wedstrijdprogramma maken we dat bekend.

Cubs
De Cubs teams zijn op de derde (Cubs 1) en op de vierde plaats geeindigd in de Plate respectievelijk de Shield categorie.

Junioren
Onze Junioren spelen in de cup – Junioren 1 – en de shield categorieën. Als gevolg van de nederlaag tegen Eemland zakt Junioren 1 waarschijnlijk van de tweede naar de derde plaats. Maar de strijd is nog lang niet gestreden.

Colts
Allebei de Colts teams mochten het zaterdag in Haarlem opnemen tegen de plaatselijke RFC. Volgens bestuurslid jeugd Bart van de Zande speelden zij allebei ‘prachtig en steengoed. Ook – ondanks het verlies – Colts 2. Er is nog wat onduidelijkheid over de eindstand van hun wedstrijd maar dat lossen we wel op’. Colts 1 won en handhaafde zichzelf op de derde plek. Colts 2 verloor dus nipt. Door dit verlies moeten ze nu de uitslag van de inhaalwedstrijd tussen RFC Haarlem en het Rotterdamse RRC afwachten.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.