Pleuni Kievit speelster van het jaar 2016-2017

 In Clubnieuws, Nieuws

Tijdens de afgelopen ALV van Rugby Nederland op 1 juli 2017 werden de verschillende eretitels uitgereikt. Deze eretitels zijn jaarlijks terugkerende onderscheidingen en de hoogst haalbare prijs voor een individuele speler in Nederland. De selectie van de eretitels is in handen van Rugby Nederland, in samenwerking met de Commissie van Onderscheidingen.

De volgende punten zijn van belang aangaande de selectieprocedure

  • Op én buiten het veld de kernwaarden van Rugby Nederland (respect, discipline en kameraadschap) tonen,
  • Een voorbeeld in de club voor de jeugdspelers,
  • Voldoen aan Karakter, Respect, Passie, Samenwerking, Trots en Gedrevenheid.

De verschillende eretitels zijn
Herenrugbyer van het jaar
Damesrugbyer van het jaar
Heren Jeugdrugbyer van het jaar
Dames Jeugdrugbyer van het jaar

Damesrugbyer van het jaar; Jeannette Bakker Plaquette
In augustus 2008 heeft de destijds NRB besloten jaarlijks de Damesrugbyer van het Jaar onderscheiding in te stellen, het Jeannette Bakker Plaquette. De in eigendom van de NRB blijvende wisselprijs bestaat uit een plaquette voorstellend een rugbyspeelster in brons en gezet in een omlijsting. Een extra omlijsting is aangebracht om de winnaars te vermelden.

De volgende personen waren genomineerd
Pleuni Kievit Rugby Club the Dukes
Anne Hielckert Amsterdamse AC
Marit Bakker Rugby Club Delft

Na prachtige woorden van Linda Franssen, die de prijs mocht uitdelen, ontving Pleuni Kievit de Jeanette Bakker Plaquette. Niet alleen is Pleuni captain van de Dames 7s maar ook een zeer groot talent op de Nederlandse velden. Welverdiend voor Pleuni die aankomend weekend naar Kazan zal gaan afreizen om deel te nemen aan de tweede leg van de EK 7s.

Bij de heren ging Sepp Visser met de prijs naar huis en als jeugdrugbyers van het jaar zijn Wolf van Dijk (heren) en Willemijn ter Avest (dames) gekozen.

Wij zijn als club natuurlijk hartstikke op Pleuni en feliciteren haar met het winnen van de prijs. Daarnaast feliciteren wij ook alle overige winnaars met het behalen van hun prijs.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.