Breed palet aan activiteiten bij jaarafsluiting van The Dukes

 In Dukes in Media

De afsluiting van het seizoen gaat bij rugbyclub The Dukes altijd gepaard met een breed palet aan activiteiten. Ook op deze zaterdag was dat het geval. Een spelletjesmiddag voor jong én oud, een wedstrijdje om het ‘clubkampioenschap’ tussen de junioren en het derde team, de presentatie van de nieuwe hoofdcoach Alex Chang, het afscheid van coryfee Gerard Viguurs en last but not least de uitreiking van diverse prijzen.

Ballonscheren, touwtrekken, spijkerbroekhangen, het is slechts een greep uit de spelactiviteiten die op de kunstgrasmat plaatsvonden. Na al dat vertier was het tijd voor een potje rugby, waarbij de junioren nadrukkelijk hun talent demonstreerden.

Even later deed voorzitter Eric van der Zande zijn best om de aandacht centraal te stellen. Al viel dat niet mee, doordat de rumoerige menigte zich niet onmiddellijk wenste te conformeren aan het verzoek van de preses.

Jaarprijzen
Van der Zande reikte verschillende jaarprijzen uit. Allereerst de Majid Zouhir Trofee, genoemd naar een (bloedfanatieke) speler van The Dukes die jaren geleden is vermoord. De betreffende prijs voor de speler die het afgelopen seizoen het meest tijdens de trainingen op het appel is verschenen, ging naar Robin Kinnegen.

Harold van Gruijthuijsen ontving de Malcolm Hughes Trofee voor zijn uitzonderlijke bijdrage die hij heeft geleverd aan de sociale en organisatorische ontwikkeling van de vereniging. De Manu Trofee, de prijs voor de meest veelbelovende speler -genoemd naar de overleden Manuel Gil-Belich- was voor Dirk van Lierop. Aldwin Schroot en Elise Ganser kregen respectievelijk de titel Speler en Speelster van het Jaar aangereikt.

Kind van de club
Clubicoon Gerard Viguurs(38), die binnenkort vanwege zijn werk naar Aruba verhuist, hield een korte toespraak. ,,Ik voel me een kind van de club, omdat ik hier als rugbyer ben opgegroeid. Vele prachtige momenten beleefd. Het hoogtepunt? Dat is zonder meer het behalen van de landstitel in het seizoen 2007-08. Het was net alsof de hele vereniging kampioen was geworden, zovéél collectieve vreugde en gemeenschappelijkheid heb ik toen ervaren”, aldus de flanker die bijna vijftig interlands achter zijn naam heeft staan.

Zijn jongere broers Pepijn(26) en Bart(34) maken nog steeds deel uit van de Bossche hoofdmacht. ,,De club heeft óók mijn karakter gevormd. Van alle lagen van de bevolking neem je automatisch dingen over. Ja, daar word je uiteindelijk een goed mens van.”

Bron: Brabants Dagblad 17 juni 2017

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.